Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 06:26).
IndieLisboa 2009

Portugalski kratki filmi Portugalski kratki filmi

Portugalska / 2009 / 74 min

Crime / Abismo azul / Remorso físico, Edgar Pêra, 2009, digibeta, 11 minut, dokumentarni film
Amadeo ni bil zgolj velik slikar, temveč umetnik renesančnega kova. Ujet v državi, v katero je bil rojen v času destrukcije, je živel kratko in osamljeno življenje brez mednarodnega prepoznanja, ki že tako doleti le redke portugalske umetnike.

Visionary Iraq, Gabriel Abrantes, 2009, digibeta, 20 minut, igrani film
Portugalski mladenič in njegova posvojena angolska sestra se iz Lizbone odpravita v Irak, da bi sodelovala pri operaciji osvoboditve države. Njuna mati ugotovi, da sta otroka skrivoma tudi ljubimca. Izkaže se, da je oče vojni zaslužkar, vpleten v infrastrukturne razvojne investicije. Iz teh nastavkov se rodi moralna dilema.

Ptice (Pássaros), Filipe Abranches, 2009, digibeta, 6 minut, animirani film
Nezgode starke, obsedene s pticami, in njenega sina, ki misli, da lahko leti. Filipe Abranches se rodi leta 1965 v Lizboni. Je filmski diplomant, danes profesor. Med letoma 1990 in 1993 je delal kot asistent montaže. Je tudi spreten in objavljan ilustrator. Ptice so njegov prvi film.

Krvavo rdeča halja (Um roupão vermelho sangue), Pedro Caldas, 2009, 35 mm, 15 minut, igrani film
Moški in ženska v sobi … od zunaj prihajajo zvoki … geste … besede … deljene stvari … razpoloženja ženske in moškega … nomadski rob narave njune zveze.

Arca D’Água, André Gil Mata, 2009, 35 mm, 22 minut, igrani film
Ob jezeru, obkroženem s hišami, si moški gradi barko. Sanje o nemogočem potovanju, o iskanju spominov iz večne preteklosti. Odraz minevanja časa in spreminjanja prostora v življenju in srečni smrti nekega moškega.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.