Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).
IndieLisboa 2009

Portugalski kratki filmi Portugalski kratki filmi

Portugalska / 2009 / 74 min

Crime / Abismo azul / Remorso físico, Edgar Pêra, 2009, digibeta, 11 minut, dokumentarni film
Amadeo ni bil zgolj velik slikar, temveč umetnik renesančnega kova. Ujet v državi, v katero je bil rojen v času destrukcije, je živel kratko in osamljeno življenje brez mednarodnega prepoznanja, ki že tako doleti le redke portugalske umetnike.

Visionary Iraq, Gabriel Abrantes, 2009, digibeta, 20 minut, igrani film
Portugalski mladenič in njegova posvojena angolska sestra se iz Lizbone odpravita v Irak, da bi sodelovala pri operaciji osvoboditve države. Njuna mati ugotovi, da sta otroka skrivoma tudi ljubimca. Izkaže se, da je oče vojni zaslužkar, vpleten v infrastrukturne razvojne investicije. Iz teh nastavkov se rodi moralna dilema.

Ptice (Pássaros), Filipe Abranches, 2009, digibeta, 6 minut, animirani film
Nezgode starke, obsedene s pticami, in njenega sina, ki misli, da lahko leti. Filipe Abranches se rodi leta 1965 v Lizboni. Je filmski diplomant, danes profesor. Med letoma 1990 in 1993 je delal kot asistent montaže. Je tudi spreten in objavljan ilustrator. Ptice so njegov prvi film.

Krvavo rdeča halja (Um roupão vermelho sangue), Pedro Caldas, 2009, 35 mm, 15 minut, igrani film
Moški in ženska v sobi … od zunaj prihajajo zvoki … geste … besede … deljene stvari … razpoloženja ženske in moškega … nomadski rob narave njune zveze.

Arca D’Água, André Gil Mata, 2009, 35 mm, 22 minut, igrani film
Ob jezeru, obkroženem s hišami, si moški gradi barko. Sanje o nemogočem potovanju, o iskanju spominov iz večne preteklosti. Odraz minevanja časa in spreminjanja prostora v življenju in srečni smrti nekega moškega.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dobri šef El buen patrón

Fernando León de Aranoa

četrtek, 18. 08. 2022 / 16:00 / Dvorana

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.

Želimir Žilnik: Politične lekcije iz Zahodne Nemčije Želimir Žilnik: Politične lekcije iz Zahodne Nemčije

Želimir Žilnik

četrtek, 18. 08. 2022 / 18:30 / Dvorana

Upor v Jazku; Prošnja; Pod zaščito države; Inventar, Javna usmrtitev; Hišni red; Slovo

Orkester Orkester

Matevž Luzar

četrtek, 18. 08. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …