Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 03:26, tel: 01 239 22 17).

Popotovanje cesarskega pingvina La marche de l'empereur

Luc Jacquet / Francija / 2005 / 80 min / sinhronizirano / 5+

Dokumentarni film o življenju cesarskih pingvinov na Antarktiki izpostavlja čas razmnoževanja in hranjenja mladičev. V čudovitih posnetkih pingvine spoznamo kot spretne plavalce, ki zapustijo globine oceana in se odpravijo na dolgo pot proti ledeni morski puščavi na jugu, kjer se začne in zaključi večmesečni razmnoževalni cikel. Cesarski pingvin je vztrajna ptica, ki koraka stotine kilometrov daleč, da prinese mladiču hrano.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Film pod zvezdami / Predpremiera

Sadeži pozabe Mila

Christos Nikou

ponedeljek, 26. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija. Zmagovalec zadnjega Liffa.

Asistentka The Assistant

Kitty Green

torek, 27. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film, ki nas za devetdeset minut postavi v kožo mlade asistentke mogočnega filmskega producenta, ni zgodba o Harveyju Weinsteinu, pač pa zadržan in minimalističen portret sistema, ki tiho podpira nasilje nad ženskami.

Film pod zvezdami / Predpremiera

Hrupna soseda Sentimental

Cesc Gay

sreda, 28. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Julio in Ana sta skupaj že več kot petnajst let. Drug drugega se komaj še dotakneta in prepiri so postali del njunega vsakdanjika. Ko se v hišo vselita nekoliko mlajša Salva in Laura, ju zakonca sprejmeta z odprtimi rokami, a neprestano stokanje in vzdihovanje, ki prihaja iz njunega stanovanja, Julia spravlja ob živce. Nekega dne ju Ana povabi na večerjo …