Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 11:24, tel: 01 239 22 17).
22. LIFFe/Panorama

Policija Polisse

Maiwenn Le Besco / Francija / 2011 / 127 min / francoščina

S cansko nagrado žirije ovenčan policijski triler prinaša natančen in psihološko domišljen vpogled v skupino policistov, ki se dnevno soočajo z zlorabo in nasiljem nad otroki. 

režija Maiwenn Le Besco, scenarij Emmanuelle Bercot, Maiwenn Le Besco, fotografija Claire Mathon, Jowan Le Besco, montaža Yann Dedet, Laure Gardette, glasba Stephen Warbeck, igrajo Karin Viard (Nadine), Joeystarr (Fred), Marina Fois (Iris), Nicolas Duvauchelle (Mathieu), Maiwenn (Melissa), Karole Rocher (Chrys), Emmanuelle Bercot (Sue Ellen), Frédéric Pierrot (Balloo), Arnaud Henriet (Bamako), Naidra Ayadi (Nora), Jérémie Elkaim (Gabriel), Riccardo Scamarcio (Francesco), Sandrine Kiberlain (ga.Faublaise)

 

festivali, nagrade Cannes 2011 (nagrada žirije), Melbourne 2011

S cansko nagrado žirije ovenčan policijski triler prinaša natančen in psihološko domišljen vpogled v skupino policistov, ki se dnevno soočajo z zlorabo in nasiljem nad otroki.

Film osvetli pritiske, s katerimi se vsakodnevno srečujejo policisti v pariški enoti za zaščito otrok, pri čemer se vedno bolj briše meja med njihovim zasebnim in službenim življenjem. Režiserka je v filmu prevzela vlogo dokumentarne fotografinje, gledalci pa sledimo novinarskemu spremljanju niza primerov, obsodb in zasliševanj ter raziskovanju medosebnih odnosov v ekipi policistov, ki po eni strani bijejo bitko s kriminalom, po drugi pa z birokracijo.

Maiwenn Le Besco
Rojena leta 1976 v kraju Les Lilas, v Ile-de–France. Francoska igralka in režiserka je že kot najstnica nastopila v številnih filmih, znana pa je predvsem po vlogi Dive v Petem elementu Luca Bessona. Leta 2006 je posnela svoj prvi celovečerec, deloma avtobiografski Oprostite mi.

»Strast policistov in sredstva, s katerimi se zaščitijo pred človeško izprijenostjo, so me spodbudila k ustvarjanju tega filma. Navdušuje me vse v zvezi z otroki. Otroštvo, očetovstvo in materinstvo so običajni motivi, ki se pojavljajo v mojih delih. /…/ Med snemanjem sem socialni službi obljubila, da bom uporabila samo gradivo, ki ga je predložila in potrdila socialna služba, in tega sem se držala. Pazljivo smo premislili prizore, v katerih nastopajo otroci, nadzorovala sta jih psiholog in inšpektor s socialne službe.«
– Maiwenn Le Besco

filmografija (izbor)
2004 I am an actrice (Sem igralka) (kratki)
2006 Pardonnez-moi (Forgive Me/Oprostite mi)
2008 Le bal des actrices
2011 Polisse (Poliss/Policija)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nos ali zarota odpadnikov Nos ili zagovor netakikh

Andrej Hržanovski

nedelja, 05. 12. 2021 / 11:00 / Dvorana

Na letalu vrtijo sovjetske filmske klasike, medtem pa dva gospoda razpravljata o Gogoljevi protonadrealistični kratki zgodbi Nos iz leta 1836 in o tem, kaj danes pomeni biti civiliziran.

Najboljši iz Slona 2021 Najboljši iz Slona 2021

različni avtorji

nedelja, 05. 12. 2021 / 14:00 / Dvorana

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.

Wolfwalkers Wolfwalkers

Tomm Moore, Ross Stewart

nedelja, 05. 12. 2021 / 16:00 / Dvorana

Film nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn Goodfellowe z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov.