Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).
22. LIFFe/Panorama

Policija Polisse

Maiwenn Le Besco / Francija / 2011 / 127 min / francoščina

S cansko nagrado žirije ovenčan policijski triler prinaša natančen in psihološko domišljen vpogled v skupino policistov, ki se dnevno soočajo z zlorabo in nasiljem nad otroki. 

režija Maiwenn Le Besco, scenarij Emmanuelle Bercot, Maiwenn Le Besco, fotografija Claire Mathon, Jowan Le Besco, montaža Yann Dedet, Laure Gardette, glasba Stephen Warbeck, igrajo Karin Viard (Nadine), Joeystarr (Fred), Marina Fois (Iris), Nicolas Duvauchelle (Mathieu), Maiwenn (Melissa), Karole Rocher (Chrys), Emmanuelle Bercot (Sue Ellen), Frédéric Pierrot (Balloo), Arnaud Henriet (Bamako), Naidra Ayadi (Nora), Jérémie Elkaim (Gabriel), Riccardo Scamarcio (Francesco), Sandrine Kiberlain (ga.Faublaise)

 

festivali, nagrade Cannes 2011 (nagrada žirije), Melbourne 2011

S cansko nagrado žirije ovenčan policijski triler prinaša natančen in psihološko domišljen vpogled v skupino policistov, ki se dnevno soočajo z zlorabo in nasiljem nad otroki.

Film osvetli pritiske, s katerimi se vsakodnevno srečujejo policisti v pariški enoti za zaščito otrok, pri čemer se vedno bolj briše meja med njihovim zasebnim in službenim življenjem. Režiserka je v filmu prevzela vlogo dokumentarne fotografinje, gledalci pa sledimo novinarskemu spremljanju niza primerov, obsodb in zasliševanj ter raziskovanju medosebnih odnosov v ekipi policistov, ki po eni strani bijejo bitko s kriminalom, po drugi pa z birokracijo.

Maiwenn Le Besco
Rojena leta 1976 v kraju Les Lilas, v Ile-de–France. Francoska igralka in režiserka je že kot najstnica nastopila v številnih filmih, znana pa je predvsem po vlogi Dive v Petem elementu Luca Bessona. Leta 2006 je posnela svoj prvi celovečerec, deloma avtobiografski Oprostite mi.

»Strast policistov in sredstva, s katerimi se zaščitijo pred človeško izprijenostjo, so me spodbudila k ustvarjanju tega filma. Navdušuje me vse v zvezi z otroki. Otroštvo, očetovstvo in materinstvo so običajni motivi, ki se pojavljajo v mojih delih. /…/ Med snemanjem sem socialni službi obljubila, da bom uporabila samo gradivo, ki ga je predložila in potrdila socialna služba, in tega sem se držala. Pazljivo smo premislili prizore, v katerih nastopajo otroci, nadzorovala sta jih psiholog in inšpektor s socialne službe.«
– Maiwenn Le Besco

filmografija (izbor)
2004 I am an actrice (Sem igralka) (kratki)
2006 Pardonnez-moi (Forgive Me/Oprostite mi)
2008 Le bal des actrices
2011 Polisse (Poliss/Policija)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.