Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 01:06).

Pirati z Moofleeta Moonfleet

Fritz Lang / ZDA / 1955 / 87 min / podnapisi, angleščina / 12

Kot enega svojih najljubših filmov ga mladim gledalcem priporoča tudi Alain Bergala v svoji knjigi Vzgoja za film.

režija Fritz Lang, scenarij Jan Lustig, Margaret Fitts (po romanu J. Meade Falkner), producenta John Houseman, Jud Kinberg, glasba Miklós Rózsa, fotografija Robert H. Planck      , montaža Albert Akst     , igrajo Stewart Granger, George Sanders, Joan Greenwood, Viveca Lindfors, Jon Whiteley 

distribucija Slovenska kinoteka

IMDb

Ogled v Slovenski kinoteki.

vsebina

Vetrovna obala jugozahodne Anglije, 18. stoletje. Osiroteli deček John Mohune prispe v vasico Moonfleet, kjer naj bi odslej živel z materinim starim prijateljem Jeremyjem Foxom (Stewart Granger). Kmalu spozna, da je elegantni gentleman v resnici vodja tihotapske tolpe piratov. A kljub preteči nevarnosti se deček od moža noče več ločiti. Znajde se na barviti avanturi s prestopniki in tihotapci. Mojstrovina velikega Fritza Langa je očarala celo generacijo cinefilov, zbranih okoli revije Cahiers du Cinéma. Kot enega svojih najljubših filmov ga mladim gledalcem priporoča tudi Alain Bergala v svoji knjigi Vzgoja za film.

o filmu

»Identifikacija s fantičem se zdi neizogibna, saj običajnemu sočutju do nekoga, ki je brez staršev, doda še skrivno željo, da bi bili to tudi sami, in sicer že od nekdaj: željo, da bi bili sami svoji starši, ki jo običajno izražajo metafore odprtega morja, velike ceste in preluknjanih čevljev
– Jacques Rancière

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

sreda, 05. 10. 2022 / 13:00 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 05. 10. 2022 / 15:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sreda, 05. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.