Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 08:16).

Pirati z Moofleeta Moonfleet

Fritz Lang / ZDA / 1955 / 87 min / podnapisi, angleščina / 12

Kot enega svojih najljubših filmov ga mladim gledalcem priporoča tudi Alain Bergala v svoji knjigi Vzgoja za film.

režija Fritz Lang, scenarij Jan Lustig, Margaret Fitts (po romanu J. Meade Falkner), producenta John Houseman, Jud Kinberg, glasba Miklós Rózsa, fotografija Robert H. Planck      , montaža Albert Akst     , igrajo Stewart Granger, George Sanders, Joan Greenwood, Viveca Lindfors, Jon Whiteley 

distribucija Slovenska kinoteka

IMDb

Ogled v Slovenski kinoteki.

vsebina

Vetrovna obala jugozahodne Anglije, 18. stoletje. Osiroteli deček John Mohune prispe v vasico Moonfleet, kjer naj bi odslej živel z materinim starim prijateljem Jeremyjem Foxom (Stewart Granger). Kmalu spozna, da je elegantni gentleman v resnici vodja tihotapske tolpe piratov. A kljub preteči nevarnosti se deček od moža noče več ločiti. Znajde se na barviti avanturi s prestopniki in tihotapci. Mojstrovina velikega Fritza Langa je očarala celo generacijo cinefilov, zbranih okoli revije Cahiers du Cinéma. Kot enega svojih najljubših filmov ga mladim gledalcem priporoča tudi Alain Bergala v svoji knjigi Vzgoja za film.

o filmu

»Identifikacija s fantičem se zdi neizogibna, saj običajnemu sočutju do nekoga, ki je brez staršev, doda še skrivno željo, da bi bili to tudi sami, in sicer že od nekdaj: željo, da bi bili sami svoji starši, ki jo običajno izražajo metafore odprtega morja, velike ceste in preluknjanih čevljev
– Jacques Rancière

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

četrtek, 30. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.

Samsara Samsara

Lois Patiño

četrtek, 30. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 31. 05. 2024 / 15:45 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.