Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 05:00).

Pirati z Moofleeta Moonfleet

Fritz Lang / ZDA / 1955 / 87 min / podnapisi, angleščina / 12

Kot enega svojih najljubših filmov ga mladim gledalcem priporoča tudi Alain Bergala v svoji knjigi Vzgoja za film.

režija Fritz Lang, scenarij Jan Lustig, Margaret Fitts (po romanu J. Meade Falkner), producenta John Houseman, Jud Kinberg, glasba Miklós Rózsa, fotografija Robert H. Planck      , montaža Albert Akst     , igrajo Stewart Granger, George Sanders, Joan Greenwood, Viveca Lindfors, Jon Whiteley 

distribucija Slovenska kinoteka

IMDb

Ogled v Slovenski kinoteki.

vsebina

Vetrovna obala jugozahodne Anglije, 18. stoletje. Osiroteli deček John Mohune prispe v vasico Moonfleet, kjer naj bi odslej živel z materinim starim prijateljem Jeremyjem Foxom (Stewart Granger). Kmalu spozna, da je elegantni gentleman v resnici vodja tihotapske tolpe piratov. A kljub preteči nevarnosti se deček od moža noče več ločiti. Znajde se na barviti avanturi s prestopniki in tihotapci. Mojstrovina velikega Fritza Langa je očarala celo generacijo cinefilov, zbranih okoli revije Cahiers du Cinéma. Kot enega svojih najljubših filmov ga mladim gledalcem priporoča tudi Alain Bergala v svoji knjigi Vzgoja za film.

o filmu

»Identifikacija s fantičem se zdi neizogibna, saj običajnemu sočutju do nekoga, ki je brez staršev, doda še skrivno željo, da bi bili to tudi sami, in sicer že od nekdaj: željo, da bi bili sami svoji starši, ki jo običajno izražajo metafore odprtega morja, velike ceste in preluknjanih čevljev
– Jacques Rancière

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.