Danes je blagajna odprta od 15:00 do 19:00 (odpre se čez 03:17).

Pieta Pieta

Kim Ki-duk / Južna Koreja / 2012 / 104 min / korejščina

Kim Ki-duk se po štirih letih samostojnega izgnanstva vrača z novim filmom, postavljenim v nasilen vsakdanjik korejske realnosti. Prepoznavna mešanica naturalističnega sloga in humanizma je Kimu letos na festivalu v Benetkah prinesla zlatega leva za najboljši film.

režija Kim Ki-duk, scenarij Kim Ki-duk, fotografija Jo Young-Jik, glasba Park In-young, montaža Kim Ki-duk, igrajo Lee Jung-jin (Kang-do), Cho Min-soo (Min-Sun), Kang Eunjin, Kim Jae-rok

festivali, nagrade Benetke (zlati lev)

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Kim Ki-duk se po štirih letih samostojnega izgnanstva vrača z novim filmom, postavljenim v nasilen vsakdanjik korejske realnosti. Prepoznavna mešanica naturalističnega sloga in humanizma je Kimu letos na festivalu v Benetkah prinesla zlatega leva za najboljši film.

Junak, 25-letni izterjevalec dolgov Kang-do, svoje delo opravlja učinkovito, z brutalno brezčutnostjo. Obračunava z malimi, ambicioznimi ljudmi, ki so se v poslovnih odločitvah ušteli, zdaj pa niso sposobni vrniti mafijskega dolga. Na Kangova vrata nato nekega dne potrka ženska; trdi, da je njegova mama, ki ga je zapustila takoj po rojstvu. Prepričana je, da bo njen izgubljeni sin, ki je odraščal brez materine topline in jo sprva zavrača, našel nov smisel v življenju …

»Denar ljudi v kapitalistični ureditvi nepovratno pahne v težave, ljudje so obsedeni s fantazijo, da lahko denar uredi vse probleme. Denar je poglavitni razlog za večino incidentov današnjega časa.« (Kim Ki-duk)

Kim Ki-duk
Rojen leta 1960 v Kyungbooku, Južna Koreja. Med 1990 in 1992 je kot slikar živel in delal v Franciji ter razstavljal po večjem delu Evrope. Prve scenarije je napisal po končani diplomi na likovni akademiji leta 1993, tri leta pozneje pa posnel svoj režijski prvenec. Zadnja leta na festivalih dosega vidna priznanja; za Samaritanko je v Berlinu prejel srebrnega medveda, za 3-Iron v Benetkah nagrado za najboljšega režiserja. Pieta je v Benetkah nedavno osvojila prvo nagrado, zlatega leva.

filmografija(izbor)
1996 Yasaeng dongmul bohoguyeog/Wild Animals
1998 Paran daemun/Birdcage Inn (Pri ptičji kletki)
2000 Seom/The Isle
2000 Shilje sanghwang/Real Fiction
2001 Suchwiin bulmyeong/Address Unknown (Naslov neznan)
2001 Nabbeun namja/Bad Guy
2002 Hae anseon/Coast Guard (Obalna straža)
2003 Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (Pomlad, poletje, jesen, zima … in pomlad)
2004 Samaria/Samaritan Girl (Samaritanka)
2004 Bin jip/3-Iron
2007 Soom/Breath
2011 Arirang

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

nedelja, 07. 06. 2020 / 16:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

ponedeljek, 08. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.