Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 43 minut).

Pastirci Pastirci

France Štiglic / Slovenija / 1973 / 82 min / slovenščina / 10+

režija France Štiglic, scenarij Ivan Potrč, avtor literarne predloge France Bevk, priredba scenarija Andrej Hieng, France Štiglic, direktor fotografije Rudi Vaupotič, avtor glasbe Alojz Srebotnjak, montaža Dušan Povh, distribucija Slovenski filmski center

IMDb

Fotografije

Pastirci

Mladinski film Franceta Štiglica po istoimenski povesti Franceta Bevka.

Trije pastirci, Ferjanč, Lenart in Blaže, otroci revnih družin, si s čuvanjem ovc služijo kruh. Med pobalinskimi igrami se soočajo z radostmi in tegobami odraščanja. Domišljijo jim buri tudi opuščeni, domnevno ukleti mlin v grapi, ki ga gledajo z gugalnice nad prepadom. Ko se zaradi maščevalnih iger najmlajši pastirec poškoduje in ga zamenja dekle Terezka z bogate domačije, se med fantoma vzname rivalstvo, ki pripelje do dejanja z s skoraj tragičnimi posledicami. Vendar pa otroška moč razlikovanja med dobrim in zlim ter staro prijateljstvo vrneta med otroke slogo in moč za nove spoprijeme z vsakdanjimi tegobami. (Prirejeno po publikaciji 100 let Franceta Štiglica in spletni strani SFC.)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

petek, 27. 05. 2022 / 16:15 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet & Vincent Munier

petek, 27. 05. 2022 / 18:45 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

petek, 27. 05. 2022 / 20:00 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.