Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 06:56, tel: 01 239 22 17).

Pastirci Pastirci

France Štiglic / Slovenija / 1973 / 82 min / slovenščina / 10+

režija France Štiglic, scenarij Ivan Potrč, avtor literarne predloge France Bevk, priredba scenarija Andrej Hieng, France Štiglic, direktor fotografije Rudi Vaupotič, avtor glasbe Alojz Srebotnjak, montaža Dušan Povh, distribucija Slovenski filmski center

IMDb

Fotografije

Pastirci

Mladinski film Franceta Štiglica po istoimenski povesti Franceta Bevka.

Trije pastirci, Ferjanč, Lenart in Blaže, otroci revnih družin, si s čuvanjem ovc služijo kruh. Med pobalinskimi igrami se soočajo z radostmi in tegobami odraščanja. Domišljijo jim buri tudi opuščeni, domnevno ukleti mlin v grapi, ki ga gledajo z gugalnice nad prepadom. Ko se zaradi maščevalnih iger najmlajši pastirec poškoduje in ga zamenja dekle Terezka z bogate domačije, se med fantoma vzname rivalstvo, ki pripelje do dejanja z s skoraj tragičnimi posledicami. Vendar pa otroška moč razlikovanja med dobrim in zlim ter staro prijateljstvo vrneta med otroke slogo in moč za nove spoprijeme z vsakdanjimi tegobami. (Prirejeno po publikaciji 100 let Franceta Štiglica in spletni strani SFC.)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Zverinice iz gozda Hokipoki Dyrene i Hakkebakkeskogen

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 25. 09. 2021 / 13:45 / Dvorana

Lutkovni muzikal ali basen, ki nas nostalgično spomni na Zverinice iz Rezije.

Kinobalon / Bobri

Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

Stefano Cipani

sobota, 25. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega je posnet po resnični zgodbi ter istoimenski knjigi Giacoma Mazzariola, mladi iz kar 32 držav pa so mu podelili Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

sobota, 25. 09. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.