Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Parabellum Parabellum

Lukas Valenta Rinner / Argentina / 2015 / 75 min

Črna komedija, v kateri se skupina prebivalcev Buenos Airesa v strahu pred apokalipso udeleži nadvse nenavadnega preživetvenega tečaja. Izvrstna značajska študija značilnih predstavnikov argentinskega srednjega sloja, ki skušajo ubežati enoličnemu vsakdanu.

režija Lukas Valenta Rinner, scenarij Ana Godoy, Lukas Valenta Rinner, Esteban Prado, fotografija Roman Kasseroller, glasba Dino Spiluttini, montaža Ana Godoy, Javier Favot, igrajo Pablo Seijo (Hernan), Eva Bianco (Celina), Martin Shanly (Juan), produkcija Juan Pablo Martínez

festivali, nagrade Rotterdam 2015

IMDb

Hernán, geolog v srednjih letih, zapušča svoj udobni dom v predmestju Buenos Airesa. Svojo mačko dá v posvojitev in odpove telefonsko naročnino, zato se zdi, da odhaja za vedno. Kmalu se s skupino neznancev znajde v osamljeni hiši sredi močvirja ob ustju reke Tigre, nedaleč stran od Buenos Airesa. A vsi ti neznanci so se za pobeg iz udobja buenosaireškega vsakdana odločili iz istega razloga: udeležili se bodo tečaja priprave na konec sveta …

Črna komedija, v kateri se skupina prebivalcev Buenos Airesa v strahu pred apokalipso udeleži nadvse nenavadnega preživetvenega tečaja. Izvrstna značajska študija značilnih predstavnikov argentinskega srednjega sloja, ki skušajo ubežati enoličnemu vsakdanu. 

»Pripravljali smo že film Parabellum, ko so se leta 2012, ob izteku majevskega koledarja, številni ljudje odločili udeležiti preživitvenih tečajev, da bi se telesno pripravili na ‘konec sveta’. Zdelo se mi je, da si ta zanimiva preplah in histerija zaslužita bližnji vpogled. Sčasoma sem ugotovil, da je to pripravljalno urjenje neke vrste pobeg iz resničnosti in rutine. Dobil sem vtis, da je nekaterim izkušnja skorajda turistična.« (Lukas Valenta Rinner)

Lukas Valenta Rinner
Rojen leta 1985 v Avstriji. Film je študiral v Buenos Airesu. Leta 2010 je posnel svoj prvenec, kratki film Carta a Fukuyama. Kmalu zatem je ustanovil avstrijsko-argentinsko produkcijsko hišo Nabis Filmgroup. Parabellum je njegov prvi celovečerni film.

filmografija
2010 Carta a Fukuyama (A Letter to Fukuyama) (kratki)
2015 Parabellum 

 Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

četrtek, 07. 12. 2023 / 16:15 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

četrtek, 07. 12. 2023 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

petek, 08. 12. 2023 / 14:50 / Dvorana

Najnovejši film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle.