Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Panorama III (2023) Panorama III (2023)

različni avtorji / razno / 87 min

Panorama je program, v katerem dobimo najboljši vpogled v trenutno stanje animacije v regiji.

Naš pujsek / Naše prasátko / Our Piggy
Jaromír Plachý (Bionaut Animation)
Češka, 2022, 2’02”

Plišaste igračke so zabavne. In medvedek našega pujska ni kakršna koli plišasta igračka. Zelo uporaben je, kadar se hočeš igrati kuhinjo ali zdravnika.

Miisufy
Liisi Grünberg (AAA Creative)
Estonija, 2023, 10’28”

Digitalna mačka Miisu se naveliča lastnika in se začne upirati. Film, ki ga je navdihnila igra Tamagotchi, ponuja pogled na svet skozi oči digitalnih ljubljenčkov.

Shaptach
Mladen Đukić (Aeon)
Bosna in Herzegovina, 2023, 3’45”

Konflikt? Izberi stran. Kot otrok sem doživel vojno na lastni koži. Vem, kaj je konflikt. Ker sem bil naveličan, da so ljudje ob aktualnih konfliktih, o katerih ne vedo ničesar, od mene pričakovali, da se opredelim za eno ali drugo stran, sem se odločil narediti film, v katerem govorimo o možnih razpletih in različnih vidikih istega dogodka.

Botanica Exotica
Sofia Laszlovszky (Planet for Sale)
Madžarska, 2022, 12’50”

Fiktivna nadrealistična zgodba o potovanju v času, ljubezni in bližajoči se magnetni nevihti, ki jo vsakih 11 let povzroči Sonce. Ob nevihti začnejo bitja sproščati agresijo, kar jih življenjsko ogrozi.

Crush
Michał Socha, Jakub Socha (Letko/Michał Socha)
Poljska, 2022, 6’18”

Absurdna mešanica kriminalke in ljubezenske zgodbe. Ambiciozni tat hoče ukrasti dragocen diamant. Med akcijo spozna konkurentko – skrivnostno fatalko. Njuno rivalstvo se počasi sprevrže v vzajemno občudovanje, ki ju ponese v svet na presečišču sanj in realnosti.

Ohranitev / Hou / Keep
Andrei Campan, Ramona Kristo (Vână Animation Studio/Loud Biscuit)
Romunija, 2023, 9’20”

Požrtvovalno prizadevanje dobnega človeka, da bi ohranil ljubljene svetilnike pri življenju. Ljubezensko pismo v odsotnosti.

Umetnikova hči / Дъщерята на художника (Dashteriata na hudojnika) / The Artist’s Daughter
Dimitar Dimitrov (Metamorfoza)
Bolgarija, 2023, 12’05”

Zgodba o očetu in hčeri, ki sprva umreta, nato skrivnostno oživita, dozdevna drama pa se razpusti v lahkotno igro, v kateri smrt izgubi težo in se spremeni v papirnato ptico. Estetiko absurda je navdihnilo delo Daniila Harmsa.

Holladio, je rekla / Holladio hods gsogt / Holladio She Said
Sarah Braid (University of Art and Design Linz)
Avstrija, 2022, 5’11”

Holladio, je rekla je projekt glasbenega videospota, v katerem ženske* dobijo glas in izrazijo svoje mnenje o vsakdanjem seksizmu, mizoginiji in spolnem nadlegovanju. Projekt želi okrepiti zavedanje o verbalni in drugih oblikah spolnega nadlegovanja v javnem prostoru.

Safari Club
Zuzanna Szyszak (Likaon/WJT Team/EC1 Ŀodz)
Poljska, 2023, 9’50”

Safari Club je prostor, v katerem se lahko osvobodiš vseh zadržkov in se prepustiš nebrzdanim živalskim instinktom. Dekle se pripravlja na lov in čaka jo najbolj divja noč njenega življenja, »divja« v vseh pomenih besede.

Papirnato letalo / ქაღალდის თვითმფრინავი / Paper Plane
Tata Managadze (20 Steps Productions)
Gruzija, 2022, 7′

Sledite lahkotnemu letu preprostega papirnatega letala, ki premaguje svoje omejitve in se uči razširiti krila, s tem pa nas opominja, da je z vztrajnostjo in odločnostjo mogoče prav vse.

Rak / Krab / Crab
Piotr Chmielewski (WJTeam/Promenons-nous dans les bois/EC1 Lodz – Miasto Kultury/Rabbit Hole Production/Piotr Chmielewski)
Poljska, Francija, 2022, 8’40”

Živali so pogosto naše neme spremljevalke, priče največjih uspehov in najstrašnejših katastrof človeštva. Živijo življenje, vzporedno našemu – so naša hrana in naše orodje, v najboljšem primeru pa jih niti ne opazimo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

četrtek, 07. 12. 2023 / 16:15 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

četrtek, 07. 12. 2023 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

petek, 08. 12. 2023 / 14:50 / Dvorana

Najnovejši film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle.