Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 03:05).

Panorama II (2023) Panorama II (2023)

različni avtorji / razno / 77 min

Panorama je program, v katerem dobimo najboljši vpogled v trenutno stanje animacije v regiji.

Internet Gaga
Reinhold Bidner (gold extra)
Avstrija, 2023, 2’17”

Nekoč, pred (ne tako) davnimi časi, smo ljudje verjeli, da bomo z internetom ustvarili svoboden in demokratičen prostor brezmejnega znanja. Samo nekaj prenosov, potegov in navzdol obrnjenih palcev pozneje vemo, da nam je katastrofalno spodletelo. Resno!

Glasbene nogavice / Glazbene čarapice / Musical Socks
Ana Horvat (Kreativni sindikat)
Hrvaška, 2023, 10’34”

Izjemno nenadarjeni zajec Darko se pri čričku Zvonku uči petja. A te ure so popolna polomija in tako učitelj kot učenec sta obupana. Jež Željko pa na problem pogleda iz drugega zornega kota in spremeni Darkove pomanjkljivosti v prednosti.

Giù in Giuali / Giù cun Giuali / Giù and Giuali
Michela Anedda (ISRE Sardegna)
Italija, 2023, 2’42”

Giù nekega dne pade in se umaže. Bratranec Giuali mu pokaže, kako na nezgodo pogledati z druge plati, in ga nauči, da za vsakim dežjem posije sonce.

Sestra / Siostra / Sister
Kasia K. Pierog (Yellow Tapir Films)
Poljska, 2022, 12′

Sestri potujeta po polju oblakov in iščeta veliko drevo. Njuna pot bo polna preprek, žrtvovanja, žalosti, a kljub vsemu prežeta z radostjo. Ko se bosta na tem vznemirljivem popotovanju približevali cilju, se bosta približevali tudi sami sebi.

Nasilnež / Zvládání vzteku / Bully
Ondřej Brýna (neodvisni)
Češka, 2022, 2’06”

Film orisuje razmere, v katerih se znajdejo številne družine zaradi slabih izkušenj iz otroštva, duševne neuravnovešenosti ali družbenih pritiskov. Vse to se v protagonistu filma kopiči in ustvarja agresijo, ki jo sprošča z znašanjem nad okolico, žal tudi nad svojimi bližnjimi …

Thirteen
Helena Schultheis Edgeler, Richard Edgeler (Elestra UO)
VB, Hrvaška, 2023, 11′

Animirani eksperimentalni video, ki prevprašuje človekovo zavest in ustvarjalnost v kontekstu pospešenega razvoja umetne inteligence in digitalnih identitet. Raziskuje morebitne smeri in možnosti sobivanja, ki bi jih prinesel pojav še inteligentnejših neodvisnih resničnosti in virtualnih medijev.

Pozor, ta film je glasen in nasičen / Danger, ce film est bruyant et saturé. / Danger, This Movie Is Loud and Saturated.
Gabriel Eszo Richard (Gabriel Eszo Richard/University of Applied Arts Vienna)
Francija, Avstrija, 2023, 7’04”

Hiter pogled na družbeni ples naše generacije.

Water Lullaby / Kołyska / Water Lullaby
Piotr Kaźmierczak (neodvisni)
Poljska, 2022, 3’40”

Stop animacija peska in uradni videospot za pesem Water Lullaby z albuma Waterduction znane poljske etno zasedbe Warsaw Village Band.

Canadà
Paola Luciani (neodvisna)
Italija, 2023, 6’30”

Angelo in Maria sta se spoznala, tik preden je on odšel v Kanado. Kratek čas sta se videvala in takrat je bilo to dovolj za zaroko.

Rožnata gora / Roz Vounό / Pink Mountain
Thomas Künstler (Studio Bauhaus)
Grčija, 2022, 8’20”

Otomanska mestna država Janina na jugu Balkanskega polotoka. Čarobna zgodba o tem, kaj je pripravljen storiti mlad cvetličar, da bi osvojil srce lady Vassiliki, najljubše žene samodržca Alija paše.

Suruaika
Vlad Ilicevici, Radu C. Pop (Worksheep Studio)
Romunija, 2022, 9’12”

Kipu je šofer premožnih v mračnem mestu, kjer so ulice natrpane z avtomobili in črnimi mačkami. Ko po nesreči povozi vso družino male mucke Suruaike, jo Kipu posvoji. In tako kot raste njegova ljubezen do Suruaike, raste tudi ona.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!