Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (za danes zaprto).
V Kinobalonu 10. februarja 2024

Pajkovi: Dojenčica in Karneval Websterovci: Babatko, Karnival

Katarína Kerekesová / Slovaška, Slovenija / 2023 / 22 min / sinhronizirano / 3+

Pustno obarvan dvojček iz življenja Pajkovih – nenavadne, a prisrčne družine pajkov.

režija Katarína Kerekesová, distribucija Invida

Program:

Dojenčica
Pajkova morata skrbeti za majhnega pajkovca. Nenadoma Lili ni več najmlajši in najljubši pajek. Življenje družine se obrne na glavo, saj dojenčica nenehno joka in zavzema vedno več prostora, ki je prej pripadal Lili. Šele ko mora Lili sama skrbeti za dojenčico, razume njeno nemoč in ranljivost. Odkriva pa tudi svojo moč in odgovornost.

Karneval
Lili se odpravlja na karneval v knjižnico, vendar njena maska metulja po nesreči razpade. Babica ima dobro idejo. Lili gre lahko na karneval – oblečena v žogico. Le oviti se mora v pajkove mreže. Babica gre skrivaj z Lili, oblečena v enako masko kot ona. Očitno se ne želijo zabavati samo otroci, ampak tudi babice.

torek, 13. 02. 2024

Program Prvič v kino v pustni preobleki

Fotografije iz pustno obarvanega programa Prvič v kino je posnela Urška Boljkovac.

ponedeljek, 15. 01. 2024

Pustna sobota v Kinodvoru

V prodaji so vstopnice za družinska pustna dogodka 10. februarja. Brezplačni krofi.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.