Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:50, tel: 01 239 22 17).

Neljubljena The Unloved

Samantha Morton / Velika Britanija / 2009 / 106 min / angleščina

Presunljiva intimna pripoved o zapuščeni deklici, ki se bori za preživetje v krutem svetu. Režijski prvenec igralke Samanthe Morton, v katerem razkrije izkušnjo lastnega otroštva.

režija Samantha Morton, scenarij Tony Grisoni, Samantha Morton, fotografija Thomas Townend, glasba Coleen, montaža Colin Monie, igrajo Molly Winsor (Lucy), Robert Carlyle (oče), Susan Lynch (mama), Lauren Socha (Lauren), producentka Kate Ogborn, produkcija Revolution Films

festivali, nagrade Toronto 2009, Crossing Europe 2010

IMDb Uradna stran

Lucy je stara enajst let. Ker jo oče surovo pretepa, se kmalu znajde v sirotišnici, kjer vladajo brezčutnost, nasilje in kaos. Lucy se le s težavo privaja temu surovemu okolju, kmalu pa se spoprijatelji z nekoliko starejšo in problematično Lauren. Življenje v sirotišnici vsak dan prinaša nova kruta spoznanja, in ko Lucy nekega dne na lastne oči vidi, da njeno prijateljico v sirotišnici spolno zlorabljajo, se odloči, da bo pobegnila in ponovno poiskala svoje starše.

»Če sem odkrita, včasih vem, zakaj sem posnela ta film, druge dni pa ne. Vseskozi sem se zelo trudila, da sem se zavedala otroštva, a sem ga pustila za seboj in nisem dovolila, da bi me čustveno prizadelo. To je zelo težko. Vendar, ko pomislim na umetnike in režiserje, ki jih občudujem in v osnovi verjamem, da bi moral biti film vedno oseben – ko sem prvič o tem brala v manifestu gibanja dokumentarnega filma Free cinema, me je to resnično spodbudilo k razmišljanju. Če želiš kdaj koli kar koli povedati skozi umetnost, je lahko to le osebno. Zato sem želela posneti film o stvareh, ki sem jih poznala in resnično občutila.« (Samantha Morton)


Samantha Morton
Rojena 1977 v Nottinghamu, Velika Britanija. Pred kamero je prvič stopila pri trinajstih letih. V svoji igralski karieri je sodelovala s priznanimi režiserji, kot so Steven Spielberg, Michael Winterbottom in Charlie Kaufman. Film Neljubljena je njen režijski prvenec.

filmografija
2009 The Unloved (Neljubljena)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.