22. LIFFe v Kinodvoru

Nana Nana

Valerie Massadian / Francija / 2011 / 68 min

Nežno in poetično pripoved o otroštvu na podeželju zaznamuje zanimiva pripovedna tehnika: zgodba se dogaja skoraj izključno skozi oči in besede štiriletne deklice.

režija Valérie Massadian, scenarij Valérie Massadian, fotografija Valérie Massadian, Léo Hinstin, montaža Valérie Massadian, Dominique Auvray, igrajo Marie Delmas (mama), Kelyna Lecomte (Nana), Alain Sabras (dedek)

festivali, nagrade Locarno 2011 (najboljši prvenec)

Nežno in poetično pripoved o otroštvu na podeželju zaznamuje zanimiva pripovedna tehnika: zgodba se dogaja skoraj izključno skozi oči in besede štiriletne deklice.

Štiriletna Nana živi z dedkom in materjo v majhni kamniti hišici na francoskem podeželju. Nekega popoldneva se vrne domov, tam pa ne najde nikogar. V hiši vlada tišina. Nana se odpravi na nočni pohod svojega otroštva.

»Otroci so v filmih pogosto čudoviti. Morda zato, ker večina nagonsko stori, kar počno veliki igralci, resnično poslušajo in resnično gledajo vsakogar pred seboj. Ne opazujejo, kaj delajo, preprosto se popolnoma prepustijo svojemu početju. Nato pride režiser s scenarijem, zamislimi, napisanimi dialogi … in tedaj imam problem.«
– Valérie Massadian

Valérie Massadian
Sprva se je ukvarjala s fotografijo. Svoja dela je predstavila na številnih razstavah v Tokiu, Londonu in Portu. Svojo ljubezen do fotografije je kmalu prenesla na film, kjer je najprej sodelovala s številnimi režiserji kot umetniška direktorica filmov. Film Nana je njen celovečerni prvenec.

filmografija
2011 Nana

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno