Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (za danes zaprto).

Mary in Max Mary and Max

Adam Elliot / Avstralija / 2009 / 92 min / podnapisi, angleščina, jidiš

Preprosta zgodba o dopisnem prijateljstvu med dvema zelo različnima osebama – Mary Dinkle, okroglolično osamljeno osemletno avstralsko deklico iz predmestja Melbourna, in Maxom Horovitzem, štiriinštiridesetletnim tolstim židovskim samotarjem z Aspergerjevim sindromom iz New Yorka. Njuno čezoceansko prijateljstvo je preživelo 20 let, veliko dlje kot povprečje vzponov in padcev v človeškem življenju. »Mary in Max« je nedolžna, vendar nikakor ne naivna zgodba, ki nas popelje v odkrivanje prijateljstva, avtizma, prepariranja, psihiatrije, alkoholizma, spočetja in rojstva, debelosti, kleptomanije, seksualnih razlik, zaupanja, paritve psov, verskih razlik, strahu pred javnimi nastopi in drugih pomembnih zadev.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

torek, 27. 02. 2024 / 20:45 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.