Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 02:58, tel: 01 239 22 17).

Mamaščevalka Prevenge

Alice Lowe / Velika Britanija / 2016 / 88 min / angleščina

Režijski prvenec britanske igralke in scenaristke Alice Lowe (Turista, 2012), ki je lani navdušil kritiko v Benetkah in Torontu, je skrajno unikaten in s črno črnim humorjem prežet pogled na strahote nosečnosti. Lowejeva, ki je film spisala, režirala ter odigrala glavno vlogo med visoko nosečnostjo, s porogljivim užitkom demantira rožnate mite o blaženem stanju in podeli povsem nov pomen izrazu 'podivjani hormoni'.

»Tvoje telo in misli ne pripadajo več tebi, zdaj so v rokah tegale malčka,« pravi porodna babica, medtem ko treplja Ruthin noseči trebušček. In v njenem primeru to velja dobesedno, saj muhasta Ruth počne natanko tisto, kar ji narekuje nerojeni otrok. Krvavo se maščuje vsem nadležnim, nerodnim in egocentričnim moškim – še preden uspejo ti sploh kaj zakriviti.

Režijski prvenec britanske igralke in scenaristke Alice Lowe (Turista, 2012), ki je lani navdušil kritiko v Benetkah in Torontu, je skrajno unikaten in s črno črnim humorjem prežet pogled na strahote nosečnosti. Lowejeva, ki je film spisala, režirala ter odigrala glavno vlogo med visoko nosečnostjo, s porogljivim užitkom demantira rožnate mite o blaženem stanju in podeli povsem nov pomen izrazu ‘podivjani hormoni’.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Oče The Father

Florian Zeller

nedelja, 17. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.