Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).
V programu Prvič v kino od 30. marca do 13. aprila

Mali Timotej Petit Malabar

Patrick Volve / Francija / 2023 / 20 min / sinhronizirano / 3+

Premierno predvajanje novih epizod o radovednem dečku Timoteju, ki s kengurujem, žirafo, lemurjem in medvedom raziskuje vesolje in naravne pojave v njem.

Fotografije

Program:

Kdo riše po lunarni površini?
Mali Timotej in kenguru na plaži rišeta podobe v pesek. Potem pride val in jima vse izbriše. Luna ju povabi, da rišeta po njeni površini. Ampak kdo je nanjo narisal vse podobe, ki so že tam?
Luno je pred mnogimi leti obdajalo veliko skal, ki so trkale ob njo, in tako so nastali kraterji. Ampak vsi niso padli hkrati. Najmlajši med njimi prekrivajo prejšnje.

Nočni labirint
Mali Timotej in žirafa ne moreta hoditi s hoduljami, ker se Zemljina površina nenehno trese. Zato se odpravita na Mars, kjer ni potresov. Ampak pred davnimi časi, ko je bil Mars še mlad, ni bilo tako.
Pred davnimi časi se je površina Marsa tako tresla, da so nastali vulkani in ogromne soteske. Nekatere med njimi so zelo globoke. Imenujemo jih Nočni labirint.

Ledene gmote
Mali Timotej napravi snežaka, a njegov prijatelj lemur je zelo žalosten, ko vidi, da se ta na soncu taja. Sonce predlaga, da ga odneseta nekam, kjer je hladneje in kjer je že veliko ledenih gmot – v Kuiperjev pas.
Kuiperjev pas je zelo obsežen pas ledenih gmot, ki krožijo daleč stran okrog našega sonca. Včasih se katera od gmot prelomi, nekatere druge pa se spojijo in so videti kot snežaki.

Premična drsališča
Mali Timotej bi rad z medvedom priredil drsalno predstavo. A kje v našem sončnem sistemu je najboljši prostor za drsanje? Prav gotovo na Evropi, ledeni Jupitrovi luni. Ampak previdno!
Evropa pod svojimi ledenimi ploščami nekaj skriva! Njena ledena površina se premika in poka, saj se giblje po gladini širnega oceana.

Štiri ledene lune 
Lemurja bi rada malemu Timoteju ukradla lubenico in prepirata se o tem, kdo jo bo pojedel. Mali Timotej se zato zateče v oddaljen kotiček našega sončnega sistema, da bi lahko v miru užil svoj kos. Tam sreča planeta Pluton in Haron, ki se nenehno prepirata, kdo kroži okrog koga, zato sploh ne opazita, da imata štiri majhne ledene lune, ki krožijo okrog njiju.
Pluton in Haron sta zelo majhna planeta, ki krožita drug okrog drugega daleč na robu našega sončnega sistema. 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.