Animateka 2014

Lisa Limone in Maroc Orange: Drzna ljubezenska zgodba Lisa Limone in Maroc Orange: Drzna ljubezenska zgodba

Mait Laas / Estonija, Finska / 2013 / 73 min / podnapisi, angleščina, estonščina, francoščina, italijanščina

Zgodba o pojočih zaljubljencih iz različnih svetov: pomarančnem fantu Marocu, ki pribeži na ladji, in limonskem dekletu Lisi, ki nabira školjke in sanja o ljubezni.

režija: Mait Laas, scenarij: Kati Kovács, Peep Pedmanson, snemalec: Ragnar Neljandi, scenografija: Kati Kovács, Mait Laas, Ivika Luisk, animacija: Märt Kivi, Triin Sarapik-Kivi, glasba: Ülo Krigul, zvok: Karri Niinivaara, glasovi: Iris Vesik, Omar Nõmm ,Peeter Volkonski, Hardi Volmer, Andero Ermel, Risto Joost, Kati Kovacs, Jaan Pehk, producenti: Arvo Nuut, Andrus Raudsalu, Kerdi Oengo, Misha Jaari, Mark Lwoff, produkcija: Nukufilm OÜ, Bufo OY

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Zgodba o pojočih zaljubljencih iz različnih svetov: pomarančnem fantu Marocu, ki pribeži na ladji, in limonskem dekletu Lisi, ki nabira školjke in sanja o ljubezni.

Maroc je pogumne, junaške vrste fant, ki mu na poti stojijo predsodki in revščina. Lisa je hči bogatega poslovneža in lastnika plantaže paradižnikov. In tako dobimo sadno različico Romea in Julije – animiran operni spektakel!

Lisa Limone in Maroc Orange je zgodba o migracijah, ljubezni in denarju. To je 72-minutna animirana lutkovna opera za staro in mlado. Mlajši gledalci bodo uživali v pustolovščini in ljubezenski zgodbi, odrasli pa bodo prepoznali zanimive globlje plasti, ki v rahlo ironičnem in družbenokritičnem tonu govorijo o tem, kako ostati človek in se ne spremeniti v stroj, o sanjah in vrednotah, o sodobni Evropi in demokraciji.

»Z idejo sem se prvič srečal leta 2006 prek finskega striparja Katija Kovacsa, torej se s projektom ukvarjam šest let. Sprva je bil bliže stripu, dokler se ekipi ni pridružil scenarist Peep Pedmanson. Dolgo sem razmišljal, kako uporabiti vse te ideje – na eni strani ljubezensko zgodbo, na drugi pa zgodbo o demokraciji in migracijah. Odločil sem se, da bi bila opera dobra rešitev.«
– Mait Laas

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.