Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 03:28).

Lara Lara

Jan Ole Gerster / Nemčija / 2019 / 98 min / nemščina

V Karlovih Varih nagrajeni film o zapletenem odnosu med materjo in sinom, posnet po scenariju Blaža Kutina.

režija Jan Ole Gerster, scenarij Blaž Kutin, fotografija Frank Griebe, glasba Arash Safaian, montaža Isabel Meier, igrajo Corinna Harfouch (Lara), Tom Schilling (Victor), Volkmar Kleinert (prof. Reinhoffer), André Jung (g.Czerny), Gudrun Ritter (mati/mother), Rainer Bock (Paul), Susanne Bredehöft (ga. Spengler), Maria Dragus (Clara), Mala Emde (Johanna), Mark Filatov (Tobi), Edin Hasanović (Saša), Steffen Jürgens (Jan), Alexander Khuon (Walther), Tina Pfurr (Steffi)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2019 (najboljša igralka, posebna nagrada žirije), München 2019 (nagrada FIPRESCI)  

IMDb

Lara praznuje 60. rojstni dan in tokrat ima res dober razlog za slavje. Nocoj njen sin Viktor nastopi na najpomembnejšem koncertu svoje uspešne poti. Lara je bila tista, ki ga je v glasbenem udejstvovanju vseskozi podpirala in mu utrla pot. Kljub temu je Viktor že več tednov nedosegljiv in nič ne kaže, da je Lara dobrodošla na njegovem koncertu. Brez pomisleka se odloči, da bo odkupila vse preostale razpoložljive vstopnice in jih brezplačno razdelila mimoidočim. A bolj ko se Lara trudi, da bi večer minil uspešno, bolj se dogodki izmikajo njenemu nadzoru.

»Dalj kot gre Gerster z Laro Jenkins, večji je naš uvid v globino in vir njene poškodovanosti. Spominja na sadomazohistični lik Isabelle Huppert v Učiteljici klavirja Michaela Hanekeja, ki je obete mladega glasbenika onemogočila s polaganjem črepinj v žepe plašča svoje žrtve. Škoda, ki jo tu Lara naredi, je izključno psihološka, Gersterjev pristop pa niti približno ni tako leden. Pravzaprav je pod površino toplota, izhajajoča tako iz režiserjeve vere v lik kot igralke same /…/.« (Peter Debruge, Variety)

Jan-Ole Gerster
Rojen leta 1978 v Hagnu, Nemčija. Po nekajletnem delu za produkcijsko podjetje X-Filme Creative Pool se je vpisal na študij scenaristike in režije na Berlinski filmski akademiji. Leta 2012 je posnel svoj igrani prvenec Oh Boy, s katerim je takoj dosegel mednarodni uspeh. Film so prodali v redno distribucijo več kot dvajsetih držav, osvojil je tudi vrsto festivalskih nagrad.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.