Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 01:01).

Kratki za odrasle: po francosko Kratki za odrasle: po francosko

različni avtorji / Francija / 77 min

Subverzivno, nezaslišano, mučno, kontroverzno – prepustite se posebni polnočni izkušnji programa WTF, ki prinaša sedemnajst najbolj odbitih kratkih filmov ta hip! Naredite korak iz svoje cone udobja in pustite, da vas osupneta, vam naženeta strah v kosti, vas huronsko nasmejeta ali do solz ganeta sklopa z ljubeznijo izbranih filmskih biserov, ki bodo podžgali program Animateke 2022. Samo za odrasle (18+).

Satellite Jockey: Paix sociale
Rémi Richarme (Creature Production)
Francija, 2020, 02’48”

Ugotovitev, da dobro dene, če se človek malo ponorčuje iz aktualnega »predsednika bogatih«, je režiserja spodbudila k animiranju E. Macrona kot disko plesalca, vampirskega bankirja in ekstremnega dirkača z vodnim skuterjem.

La Chair de ma chère
Antoine Blandin (Je suis bien content)
Francija, 2014, 12’40”

Dojemanje resničnosti včasih poteka po skrajno nenavadnih poteh. Otrok podoživi dramatičen dogodek, ki je bil dolgo potlačen.

Big Boy
Jonathan Phanhsay-Chamson (EMCA Angoulême)
Francija, 2018, 04’45”

Odrešujoča skica za moškega, ki je odrasel tako, da je s poezijo dekonstruiral svoj prvi oris sveta.

Le Taxi de Sun City
Thomas Trichet (JTM)
Francija, 2019, 17’12”

Charlesa mučijo in plašijo impulzivne fobije in skrbi. Življenje mu uničujejo vizije samega sebe med izvrševanjem kaznivih dejanj, uperjenih proti njegovim bližnjim.

La Faillite
Jean-Jean Arnoux (Chez Eddy)
Francija, 2014, 02’27”

Moški se med osvobajajočim plesom otrese družbenih spon.

Scum Mutation
Ov (Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains)
Francija, 2020, 10’00”

Tukaj si, Scum, bitje v kletki. V gnevu našega časa tvoje individualne in družbene rane postavljajo pod vprašaj našo nagonsko povezanost z nasiljem. Scum, v tvojih silikonskih rokah raste in mutira nekaj novega.

Le ciel au-dessus de la ville
Rosalie Loncin (neodvisna)
Francija, 2021, 06’14”

Skupnost, ki živi v puščavskem vesolju, se v oddaljeni prihodnosti melanholično spominja časov, ko so še obstajali drevesa, žuželke in ptice.

Under Twilight
Jean-Gabriel Périot (neodvisni)
Francija, 2006, 05’05”

Lepota in/ali uničenje.

Contraindre
Fleury Fontaine (Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains)
Francija, 2020, 11’06”

Vsi smo ujetniki nacionalnosti, družbene pogojenosti in barve kože, čemur se moramo podrediti po nareku državne represije. Film govori o trpljenju teles pod udarci, ob omejitvah in poniževanju.

Coucou Tchoutchou
Charlie Mars (neodvisni)
Francija, 2021, 03’20”

Natančno tak svet kot naš. Preizkusite ga in boste videli.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Zadnjič

Cmokci The Very Small Creatures

Lucy Izzard

sobota, 30. 09. 2023 / 10:00 / Dvorana

Nove epizode priljubljene animirane serije studia Aardman (ustvarjalca serije Bacek Jon) premierno v kinu. Spremljamo dogodivščine petih radovednih drobcenih prijateljev, zelo majcenih cmokcev, ki se zabavajo z raziskovanjem otroške sobe, kadar ni nikogar v bližini. Rožnati, Zeleni, Rumeni, Modri in Oranžni cmokec ob igri spoznavajo sebe, drug drugega in svet, ki jih obkroža.

Preprosto super Helt super

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 30. 09. 2023 / 11:30 / Dvorana

»Verjetno se nisem rodila kot popolna superjunakinja. Toda mama mi je vedno govorila, naj ne skrbim. Pripravljena bom, ko bo pravi čas za to.« Moramo res biti vsi super – ali pa je dovolj, da smo preprosto to, kar smo? 

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 30. 09. 2023 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe. Nolanov scenarij je nastal po knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, za katero sta Kai Bird in Martin J. Sherwin prejela Pulitzerjevo nagrado. Eden najtežje pričakovanih filmov tega poletja!