Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

nedelja, 17. 11. 2019 / 21:00 / Dvorana

LIFFe / Evropa na kratko

Kratki filmi – 1. sklop (2019) Kratki filmi - 1. sklop (2019)

razno / 93 min

Projekcije filma

nedelja, 17. 11. 2019 / 21:00 / Dvorana

LIFFe / Evropa na kratko

Avenija Patision (Patision Avenue, Thanasis Neofotistos); Brez naslova (zažgana guma na asfaltu, 2018) (Untitled (burned rubber on asphalt, 2018), Tinja Ruusuvuori); Potop (The Flood, Kristijan Krajnčan); Mačji dnevi (Cat Days, Jon Frickey); Eksces bo naša odrešitev (Excess Will Save Us, Morgane Dziurla-Petit); Sodobno gibanje (Contemporary Move, Teo Guillem)

Avenija Patision Leoforos Patision
Grčija, 2018
režija
Thanasis Neofotistos
scenarij Thanasis Neofotistos
fotografija Yannis Fotou
igrata
Marina Symeou, Konstantina Koutsonasiou
dolžina 13′

Yannijeva mama je na poti na avdicijo za vlogo Shakespearjeve Viole, ko ugotovi, da je njen sin ostal sam doma. Skozi številne telefonske klice si prizadeva uskladiti svoje najpomembnejše življenjske vloge, in to med prečkanjem najbolj kontroverznega dela Aten, avenije Patision.

Brez naslova (zažgana guma na asfaltu, 2018) Untitled (burned rubber on asphalt, 2018)
Finska, 2018
režija Tinja Ruusuvuori
scenarij Tinja Ruusuvuori
fotografija Pietari Peltola
dolžina 20′

V oddaljeni norveški vasici ceste burijo duhove. Film Brez naslova se – z dobro mero humorja – nameni raziskati srhljiv fenomen: skrivnostne sledove gum na cestiščih. Režiserka Tinja Ruusuvuori se ogne vzorcem klasičnega dokumentarca ter ustvari ironično in nadrealistično delo, ki se dotakne tudi vprašanj človečnosti.

Potop
Slovenija, 2019
režija Kristijan Krajnčan
scenarij Kristijan Krajnčan
fotografija
Lev Predan Kowarski
igrata Matej Puc, Žigan Krajnčan
dolžina 15′

Po daljši očetovi odsotnosti sin poskuša najti izgubljeno bližino na izletu v družinsko gorsko kočo. Bolj ko se trudi, bolj se zdi oče hladen in nedostopen. Ko sončen dan nepričakovano prekine močno deževje, sina zaskrbi, da je to povezano z očetom. Bo zbral dovolj moči, da bo še pred potopom spregledal resnico?

Mačji dnevi Neko no Hi
Nemčija, 2018
režija Jon Frickey
scenarij
Jon Frickey
animacija
Jon Frickey
dolžina 11′

Ko Jiro nenadoma izgubi apetit in željo po palačinkah, postane njegovemu očetu jasno, da je s sinom nekaj narobe. Zdravnica hitro najde razlog: Jijo ima mačjo gripo. Resda je ta nenevarna in predvideno okrevanje hitro, a kljub temu ni vse v najlepšem redu. Mar ne zbolevajo mačke za mačjo gripo? Ilustrator Jon Frickey skozi preplet čudovitih abstraktnih podob in z izjemnim občutkom za detajle naniza nevsakdanjo, a obenem domačno zgodbo.

Eksces bo naša odrešitev Excess Will Save Us
Švedska, Francija, 2019
režija Morgane Dziurla-Petit
scenarij Morgane Dziurla-Petit
fotografija Filip Lyman
dolžina 14′

Francosko mestece nima kina, lekarne ali frizerja, dobi pa svojo teroristično grožnjo, ki med domačini sproži preplah in razkrije globoko zakoreninjene psihoze. Tragikomičen preplet nesporazumov, zasedba nezanesljivih pričevalcev, navdušenje in dvoličnost se stopnjujejo v zabavno in strašljivo zrcalo skrajne desnice. 

Sodobno gibanje Mudanza contemporánea
Španija, 2019
režija Teo Guillem
scenarij Teo Guillem
fotografija Teo Guillem
dolžina 20′

Naslanjači, podplati, jogiji, moči, roke, spomini, plastika. Množica predmetov oživi, zapleše in se zavrti v bizarni koreografiji.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.