Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 02:34, tel: 01 239 22 17).

Konec je tu This is the End

Evan Goldberg, Seth Rogen / ZDA / 2013 / 106 min

Obešenjaška apokaliptična komedija, v kateri se znana ameriška komedijantska bratovščina zoperstavi kataklizmi z veliko samoparodije in vulgarnega humorja.

režija Evan Goldberg, Seth Rogen, scenarij Evan Goldberg, Seth Rogen, fotografija Brandon Trost, glasba Henry Jackman, montaža Zene Baker, igrajo James Franco (James Franco), Jonah Hill (Jonah Hill), Seth Rogen (Seth Rogen), Jay Baruchel (Jay Baruchel), Danny McBride (Danny McBride), Craig Robinson (Craig Robinson), Michael Cera (Michael Cera), Emma Watson (Emma Watson), Mindy Kaling (Mindy Kaling), David Krumholtz (David Krumholtz), Christopher Mintz-Plasse (Christopher Mintz-Plasse)

festivali, nagrade Los Angeles 2013, New York 2013

IMDb

Obešenjaška apokaliptična komedija, v kateri se znana ameriška komedijantska bratovščina zoperstavi kataklizmi z veliko samoparodije in vulgarnega humorja.

Potem ko val nenavadnih katastrofičnih dogodkov opustoši Los Angeles, se šest prijateljev, hollywoodskih igralskih zvezdnikov mlajše generacije, znajde ujetih v hiši Jamesa Franca. Medtem ko se zunaj razkraja svet, mora skupina najti način, kako obvladati napade tesnobe in besa, ki jih prinaša skrajna izolacija, in kako upravljati s hitro pohajajočimi zalogami nujnih potrebščin. Te dileme ogrožajo enotnost razvajene skupine v trenutkih, ko eden drugega najbolj potrebujejo.

»Ko sva se odločila, da bodo igralci igrali sebe, in po zamisli o krščanski apokalipsi, se nama je nenadoma zazdelo, da je ideja dovolj velika za film. Razburljivi sta bili – zamisli o metakomediji in o filmu na temo vere.«
– Seth Rogen

Seth Rogen in Evan Goldberg
Rojena leta 1982 v Vancouvru, Kanada. Sta prijatelja iz otroštva, komika, pisca in producenta. Rogen je uspešno pot začel kot stand-up komik, nato pa ga je pod svoje mentorstvo vzel režiser Judd Apatow in mu omogočil vrsto opaznih vlog v svojih filmih. Goldberg je z Rogenom delal že kot scenarist pri šovu Da Ali G, nato pa sta sodelovala še pri filmih, kot so Napumpana (2006), Super hudo (2007), Komiki (2009) in Zeleni sršen (2011). Tokrat se pod celovečerec prvič podpisujeta tudi kot režiserja.

filmografija
2013 This is the End (Konec je tu)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.