Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 04:33, tel: 01 239 22 17).

Ko odprem oči À peine j'ouvre les yeux

Leyla Bouzid / Francija, Tunizija / 2015 / 102 min / podnapisi, francoščina / 16+

Zgodba o uporniški Farah se sicer nanaša na arabsko pomlad, a je hkrati tudi subtilna skica razmerja med materjo in hčerko, ki se iz neprožnosti premika k pripoznanju in potrditvi. Družbeno kritična besedila tunizijskega alternativnega benda poudarjajo zgodbo tega močnega prvenca, umeščenega v mesece pred revolucijo, Farah pa je odločno utelešenje uporniškega duha

Na predvečer tunizijske jasminove revolucije spremljamo uporniško in neustrašno osemnajstletnico Farah, ki kljubuje želji pretirano skrbne matere, da bi študirala medicino. Zaljubljena v igralca lutnje prepeva politično provokativne pesmi, kakršna je tudi naslovna pesem filma – Ko odprem oči. Farah nekega dne izgine, a zdi se, da gre zgolj za eno njenih običajnih eskapad. Pa je res tako?

Zgodba o uporniški Farah se sicer nanaša na arabsko pomlad, a je hkrati tudi subtilna skica razmerja med materjo in hčerko, ki se iz neprožnosti premika k pripoznanju in potrditvi. Družbeno kritična besedila tunizijskega alternativnega benda poudarjajo zgodbo tega močnega prvenca, umeščenega v mesece pred revolucijo, Farah pa je odločno utelešenje uporniškega duha.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Najboljši iz Slona 2022 Najboljši iz Slona 2022

različni avtorji

nedelja, 04. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.

Zmagovalni filmi Animateke 2022 Zmagovalni filmi Animateke 2022

različni avtorji

nedelja, 04. 12. 2022 / 19:00 / Dvorana

Srebrna ptica in mavrična riba Silver Bird and Rainbow Fish

Lei Lei

nedelja, 04. 12. 2022 / 21:00 / Dvorana

Hvalnica družini in spominu, ki obnavlja družinsko zgodovino v širšem kontekstu zgodovine Kitajske.