Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 13:13).

Projekcije filma

nedelja, 16. 04. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1

Kako rešiti planet La croisade

Louis Garrel / Francija / 2021 / 67 min / podnapisi, francoščina / 12+

Projekcije filma

nedelja, 16. 04. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1
Abel in Marianne z grozo ugotovita, da je njun trinajstletni sin Joseph skrivaj prodal njune najdragocenejše predmete. Kmalu izvesta, da fant ni sam – na stotine otrok po vsem svetu je združilo moči za financiranje skrivnostnega projekta ... Režiser in igralec Louis Garrel (Nedolžen) je humorja in optimizma polno ekološko fantazijo spisal skupaj s slovitim Jean-Claudom Carrièrom.

igrajo Louis Garrel, Laetitia Casta, Joseph Engel, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»Mislim, da je naš film kot nekakšna babuška: vključuje komedijo, mini pustolovščino, manjšo zakonsko krizo, idejo, da začne ženska bolj občudovati svojega otroka kot njegovega očeta, moralno zgodbo in ekološko pravljico – vse to pred ozadjem optimizma. /…/ Upam, da bom gledalce nasmejal. Če se ljudje smejijo, pomeni, da si zadel pravo točko. Moj cilj ni spreminjati mnenj, pač pa posneti film, ki bo imel srce na pravem mestu. Bolj na skrivaj pa upam tudi, da se bo dotaknil petnajst- do dvajsetletnikov; da bodo rekli, da film govori o njihovi resničnosti, o njihovem času, o njihovih skrbeh.«
– Louis Garrel

kritike
»Francoski režiser prinaša domiselno zgodbo, ki govori o različnih odnosih do problema globalnega segrevanja in drugih kolektivnih vprašanj, o generacijskem konfliktu v zvezi z omenjenimi temami ter o tem, kaj pomeni biti zrel. /…/ Garrel v duhu Érica Rohmerja in nekaterih sodobnih režiserjev, kot je Korejec Hong Sang-soo, izhaja iz preprostih, majhnih in dostopnih zgodb, osredotočenih na odnose med liki, da bi presegel zaplet in se poglobil v razmišljanje o protislovjih, dilemah in moralnih vprašanjih, ki se ob tem porajajo. /…/ Film o vsem tem pripoveduje s humorjem in sproščenostjo, poigravajoč se s komičnimi in dramatičnimi elementi ter s fantazijo in resničnostjo. V načinu pripovedovanja in idejah zlahka zaznamo vpliv pokojnega Jean-Clauda Carrièra (soscenarista filma, ki mu je delo tudi posvečeno) ter generacije režiserjevega očeta (režiserja Philippa Garrela), zaznamovane s francoskim novim valom in majem ’68. /…/ Rezultat je zabavna in ganljiva pravljica, ki namesto površnega in hitro minljivega aktivizma ter naivnega moraliziranja zastavlja kompleksno in pomembno vprašanje: ali je življenje, ki ga živimo in s katerim smo se sprijaznili, res tisto, ki si ga želimo?«
– Júlia Olmo, Cineuropa

»Louis Garrel prikazuje ekološki boj iz otroške perspektive – s čudenjem, humorjem in pustolovskim duhom.«
– Benoit Basirico, Bande à part

Aprilska brezplačna projekcija za člane Kluba Kinodvor: Kako rešiti planet

Za člane Kluba Kinodvor prost vstop na projekcijo filma Kako rešiti planet, ki bo 16. aprila ob 19. uri. Brezplačne vstopnice so že na voljo za prevzem pri blagajni Kinodvora.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.