Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (za danes zaprto).

Julian Julian

Matthew Moore / Avstralija / 2012 / 14 min / podnapisi, angleščina / 8+

režija in scenarij Matthew Moore, glasba Adam Sofo, fotografija Stuart O'Rourke, montaža Christian Barratt-Hill, igrajo Ed Oxenbould, Leon Ford, Morgana Davies

, ,

Na voljo v sklopu sporeda Kratkohlačniki – najboljši kratki filmi za otroke in mlade!

vsebina

Junak večkrat nagrajenega avstralskega filma je devetletni Julijan, ki je skrben šolar in venomer pazi, da so njegova pisala lepo razporejena na šolski mizi. Ko se mu sošolka pritoži, da ji sosed v klopi nagaja, hitro dvigne roko in to pove učitelju. Resnica mu nakoplje težave, ki pa jih domiselno reši.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pošast Kaibutsu

Hirokazu Koreeda

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:00 / Dvorana

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

nedelja, 03. 03. 2024 / 17:00 / Dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.