Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 10:32, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

nedelja, 26. 01. 2020 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Joker Joker

Todd Phillips / ZDA, Kanada / 2019 / 122 min / angleščina

Projekcije filma

nedelja, 26. 01. 2020 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) išče svoj prostor v razklani družbi Gotham Cityja. Podnevi je klovn, ponoči pa se trudi postati stand-up komik. A zdi se, da se na koncu vedno vsi smejijo na njegov račun. Ujet med apatijo in krutostjo Arthur sprejme slabo odločitev, ki sproži verižno reakcijo dogodkov ... Režiser Todd Phillips je ustvaril lik, »s katerim boste sočustvovali, za katerega boste celo navijali – vse do trenutka, ko ne boste mogli več.« Zlati lev za najboljši film, Benetke.

Fotografije

»Joker ne prihaja s kakega tujega planeta ali s kakega fantomskega otoka, temveč iz televizijskega smeha – iz tistega »konzerviranega« studijskega smeha, ki ga slišite v komičnih serijah, tistega smeha, ki se smeji namesto nas. Tam se rodi. V tistem smehu, ki nas prepričuje, da smo srečni, da smo veseli, da se noro zabavamo. V tistem smehu, ki nam zapoveduje: morate biti srečni! Morate biti veseli! Morate se zabavati! /…/ Obstajajo le tisti, ki so opaženi. Slaven sem, torej obstajam! Všečkajo me, torej obstajam! Klikajo me, torej obstajam! Zvezda je rojena. Fleckovo življenje je komedija, stand up. In punchline je, ko koga ubije. Joker je film o sodobnem hladnem svetu, brezčutnem kapitalizmu, asocialni državi /…/, socialni smrti, ki jo prinaša dirka navzdol /…/, trumpih, ki – kot Thomas Wayne – obljubljajo »očiščenje«, in »pozabljenem človeku«, ki skuša na vsak način – magari nihilistično, z izvolitvijo Trumpa – dokazati, da je živ.« ZELO ZA
Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

sreda, 11. 12. 2019 / 13:00 / Dvorana

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

iOtok iOtok

Miha Čelar

sreda, 11. 12. 2019 / 15:00 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Aeronavta The Aeronauts

Tom Harper

sreda, 11. 12. 2019 / 16:00 / Dvorana

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.