Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odprto še 04:13, tel: 01 239 22 17).
Od 20. decembra 2014.

Ježek in vran pričarata božič Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa

Rasmus A. Sivertsen / Norveška / 2013 / 72 min / sinhronizirano / 5+

Božična lutkovna dogodivščina, v kateri nastopajo izumitelj snežnega stroja Reodor, ježek Ludvik in vran Solan. Priprave na božič zmoti urednik lokalnega časopisa, ki uporabi njihov snežni stroj. Zapade preveč snega in nekaj je treba ukreniti ...

režija Rasmus A. Sivertsen , scenarij Karsten Fullu , fotografija Morten Skallerud, Janne Hansen , glasba Knut Avenstroup Hougen , animacija Matias Liebrecht, Fabrice Pieton, producentka Cornelia Boysen , produkcija Maipo Film AS, distribucija Fivia

festivali, nagrade ITFS Stuttgart 2014, Giffoni 2014

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Božična lutkovna dogodivščina, v kateri nastopajo izumitelj snežnega stroja Reodor, ježek Ludvik in vran Solan. Priprave na božič zmoti urednik lokalnega časopisa, ki uporabi njihov snežni stroj. Zapade preveč snega in nekaj je treba ukreniti …

zgodba
Malce vzhodno od juga in malce zahodno od severa leži norveška hribovska vasica Flaklypa. Tam živijo izumitelj Reodor, ježek Ludvik in vran Solan. Pripravljajo se na božič. Toda nekaj manjka … Sneg! Urednik lokalnega časopisa želi priti do izumiteljevega snežnega stroja, da bi kar sam pričaral beli božič. Takšen stroj pa lahko v napačnih rokah namesto bele zime, ki si jo Ludvik tako zelo želi, pričara pravo katastrofo. Ježek in vran morata najti izumitelja, ki je izginil v nepojasnjenih okoliščinah.

iz prve roke
»Hotel sem posneti božični film po čudoviti knjigi Kjella Aukrusta, prepolni topline in humorja. Edinstveni liki Kjella Aukrusta so odlični za ustvarjanje humorja, ki navduši otroke in odrasle. Glavni protagonist je večno zaskrbljeni jež Ludvig. Je pesimist, ki se boji vsakršne spremembe. Ko vasici Flaklypi preti strašanska snežna ujma, mora premagati lastne strahove in bojazni ter rešiti prijatelje, vasico – in božič.«
– Rasmus A. Sivertsen, režiser

o avtorju
Rojen leta 1972 v. Je eden vodilnih norveških režiserjev animiranih filmov, avtor številnih animiranih celovečercev in TV-serij. Kot partner produkcijske hiše Qvisten Animation je zrežiral tudi več kot dvesto oglasov.

filmografija
1998 Lisa (TV-serija)
2002 Guggen – Du store gauda (kratki)
2003 Kaptein Sabeltann (sorežiser)
2007 Kutoppen (TV-serija)
2008 Kurt blir grusom
2009 Fanthomas (TV-serija)
2009 Pelle Politibil gar i vannet
2011 Monarkiet (TV-serija)
2013 Pelle Politibil pa sporet
2013 Solan og Ludvig – Jul i Flaklypa (Ježek in vran pričarata božič)

Spletni ogled filma

Ne morete v kino? Ta film si lahko ogledate tudi na spletu.

četrtek, 17. 11. 2022

Kinobalon na spletnem Kinodvoru

Skrbno izbrani filmi na spletnem Kinodvoru za tiste, ki si raje filme ogledate doma.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 21:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.