Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 09:54).

Projekcije filma

sreda, 09. 02. 2022 / 20:30 / Dvorana

Premiera slovenskega filma

Inventura Inventura

Darko Sinko / Slovenija / 2021 / 106 min / slovenščina

Projekcije filma

sreda, 09. 02. 2022 / 20:30 / Dvorana

Premiera slovenskega filma

Igrani prvenec slovenskega režiserja Darka Sinka je nenavadna tragikomedija o človeku, ki spozna, kako napačne predstave je imel o svojem življenju – predvsem o tem, koliko ljudi ga sovraži.

režija Darko Sinko, scenarij Darko Sinko, fotografija Marko Brdar, glasba Matija Krečič, montaža Matic Drakulić, igrajo Radoš Bolčina (Boris), Mirel Knez (Alenka), Dejan Spasić (inšpektor Andrej), Renato Jenček (Rudi), Mojca Partljič (Majda), Saša Tabaković (soimenjak)

festivali, nagrade San Sebastian 2021

Nekega dne, ko Boris po večerji bere v svoji sobi, nekdo strelja nanj skozi okno. Pride policija in začne se preiskava pod vodstvom kriminalista Andreja. Ker je Boris povsem običajen človek, ki nima sovražnikov in ni v sporu z nikomer, policija ne najde nobenih osumljencev in zadevo zaključi z ugotovitvijo, da je šlo za golo naključje. A Boris se s tem ne more sprijazniti. Poln dvomov se odloči in sam razišče, kdo mu streže po življenju in zakaj.

»Inventura ponuja zgodbo o človeku, čigar podoba sveta in njegovega mesta v njem je razkrojena. Ironija in moč tega moralnega zloma pripovedujeta o današnjem času, ko ne moremo več ločiti pristnega od lažnega, ko se krepi nezaupanje in začnejo odnosi, ki smo jih nekoč imeli za samoumevne, razpadati.« (Darko Sinko)

Darko Sinko
Rojen leta 1979 v Slovenj Gradcu. Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in na AGRFT, smer filmska režija. V študentskih letih je ustvarjal videe za različna slovenska gledališča, po končanem študiju pa se je posvečal predvsem snemanju dokumentarnih filmov. V zadnjem času se je preizkusil tudi v producentski vlogi ter kot režiser in scenarist igranih filmov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.