Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 03:09).

Igranje z nitmi 2 Fadenspiele 2

Ute Aurand, Detel Aurand / Nemčija / 2003 / 8 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Ute Aurand, Detel Aurand, država Nemčija, leto 2003, produkcija Ute Aurand, Detel Aurand, dolžina 8 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
V filmu zaživi animacija, ki jo je režiserka Ute Aurand ustvarila v sodelovanju s sestro – slikarko Detel Aurand. Različne elemente, posnete v studiu in na prostem, v gozdu in na poljih, sta razvrstili in premikali ter ta proces sličico za sličico posneli s 16-mm kamero. Papir, les, plastika in tkanina tako postanejo nenehno premikajoče in spreminjajoče se stvari, ki jih avtorici preoblikujeta, hkrati pa tudi ti materiali sami preoblikujejo svet okoli sebe.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

nedelja, 22. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.