Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 04:11, tel: 01 239 22 17).

Igranje z nitmi 2 Fadenspiele 2

Ute Aurand, Detel Aurand / Nemčija / 2003 / 8 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Ute Aurand, Detel Aurand, država Nemčija, leto 2003, produkcija Ute Aurand, Detel Aurand, dolžina 8 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
V filmu zaživi animacija, ki jo je režiserka Ute Aurand ustvarila v sodelovanju s sestro – slikarko Detel Aurand. Različne elemente, posnete v studiu in na prostem, v gozdu in na poljih, sta razvrstili in premikali ter ta proces sličico za sličico posneli s 16-mm kamero. Papir, les, plastika in tkanina tako postanejo nenehno premikajoče in spreminjajoče se stvari, ki jih avtorici preoblikujeta, hkrati pa tudi ti materiali sami preoblikujejo svet okoli sebe.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Potepanje papirnatega zmaja Potepanje papirnatega zmaja

razno

sobota, 18. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Sporočilno in likovno raznolik program kratkih animiranih filmov s festivala animiranega filma Animateka.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

sobota, 18. 09. 2021 / 18:00 / Dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

sobota, 18. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.