Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Igranje z nitmi 2 Fadenspiele 2

Ute Aurand, Detel Aurand / Nemčija / 2003 / 8 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Ute Aurand, Detel Aurand, država Nemčija, leto 2003, produkcija Ute Aurand, Detel Aurand, dolžina 8 minut, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
V filmu zaživi animacija, ki jo je režiserka Ute Aurand ustvarila v sodelovanju s sestro – slikarko Detel Aurand. Različne elemente, posnete v studiu in na prostem, v gozdu in na poljih, sta razvrstili in premikali ter ta proces sličico za sličico posneli s 16-mm kamero. Papir, les, plastika in tkanina tako postanejo nenehno premikajoče in spreminjajoče se stvari, ki jih avtorici preoblikujeta, hkrati pa tudi ti materiali sami preoblikujejo svet okoli sebe.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«