Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 07:12).
V Kinodvoru od 26. avgusta 2017. Predfilm pri celovečernem igranem filmu Sova in miška.

Gospod Filodendron in Jablana Gospod Filodendron in Jablana

Grega Mastnak / Slovenija / 2016 / 6 min / brez dialogov

režija Grega Mastnak, scenarij Andrej Rozman Roza, likovna zasnova Anka Kočevar, glavna animatorka Anka Kočevar, animatorji Gašper Rus, Leigh San Juan, glasba Bratko Bibič, produkcija Grega Mastnak, Mojca Zlokarnik, OZOR zavod za gibljive slike, koproducent RTV Slovenija  

zgodba
Gospod Filodendron je žejen in prazna sta njegov kozarec ter vrč. Takrat nanj padejo kaplje z oblaka, ki ga strašno tišči na dež. Nerodno mu je pred Gospodom Filodendronom, zato pred njim zbeži. Gospod Filodendron pa za njim! V diru se zaleti v Jablano, kar ga zelo razhudi. Nato pa je tu še zoprna muha. Le kaj lahko pomiri jezo Gospoda Filodendrona? Morda slasten jabolčni sok? 

Gospod Filodendron in Jablana je pilotna epizoda animirane risane serije za otroke in mladino. Zasnovana je na podlagi izvirnih zgodb Andreja Rozmana – Roze, Gospod Filodendron, ki so kot samostojne kratke zgodbe izhajale v Cicibanu in kasneje izšle tudi v knjižni obliki. 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.