Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:30 (odpre se čez 08:25).
V Kinodvoru od 26. avgusta 2017. Predfilm pri celovečernem igranem filmu Sova in miška.

Gospod Filodendron in Jablana Gospod Filodendron in Jablana

Grega Mastnak / Slovenija / 2016 / 6 min / brez dialogov

režija Grega Mastnak, scenarij Andrej Rozman Roza, likovna zasnova Anka Kočevar, glavna animatorka Anka Kočevar, animatorji Gašper Rus, Leigh San Juan, glasba Bratko Bibič, produkcija Grega Mastnak, Mojca Zlokarnik, OZOR zavod za gibljive slike, koproducent RTV Slovenija  

zgodba
Gospod Filodendron je žejen in prazna sta njegov kozarec ter vrč. Takrat nanj padejo kaplje z oblaka, ki ga strašno tišči na dež. Nerodno mu je pred Gospodom Filodendronom, zato pred njim zbeži. Gospod Filodendron pa za njim! V diru se zaleti v Jablano, kar ga zelo razhudi. Nato pa je tu še zoprna muha. Le kaj lahko pomiri jezo Gospoda Filodendrona? Morda slasten jabolčni sok? 

Gospod Filodendron in Jablana je pilotna epizoda animirane risane serije za otroke in mladino. Zasnovana je na podlagi izvirnih zgodb Andreja Rozmana – Roze, Gospod Filodendron, ki so kot samostojne kratke zgodbe izhajale v Cicibanu in kasneje izšle tudi v knjižni obliki. 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

TÁR TÁR

Todd Field

torek, 28. 03. 2023 / 17:15 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

torek, 28. 03. 2023 / 19:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Festival Kurja polt / Premiera

Kajenje povzroča kašelj Fumer fait tousser

Quentin Dupieux

torek, 28. 03. 2023 / 20:30 / Dvorana

Najnovejša pustolovščina vodilnega francoskega absurdista Quentina Dupieuxa (Mandibule, Neverjetno, a resnično) je zelo zabaven, zelo nepredvidljiv in zelo prismojen poklon starim superjunaškim serijam.