Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 11:10).

Ginger in Rosa Ginger & Rosa

Sally Potter / Velika Britanija / 2012 / 86 min

Zgodba o odraščanju, postavljena v čas hladne vojne, pokaže, kako se lahko tudi najbolj intimni deli našega življenja usodno prepletejo z družbeno stvarnostjo.

režija Sally Potter, scenarij Sally Potter, fotografija Robbie Ryan, montaža Anders Refn, igrajo Elle Fanning (Ginger), Alice Englert (Rosa), Jodhi May (Anoushka), Christina Hendricks (Natalie), Annette Bening (Bella), Alessandro Nivola (Roland), Oliver Platt (Mark), Timothy Spall (Mark)

IMDb

Zgodba o odraščanju, postavljena v čas hladne vojne, pokaže, kako se lahko tudi najbolj intimni deli našega življenja usodno prepletejo z družbeno stvarnostjo.

London, 1962. Najstnici Ginger in Rosa sta nerazdružljivi prijateljici. Skupaj špricata šolo in svoj dragoceni čas raje preživljata ob ognjevitih diskusijah o frizurah, politiki ter vprašanjih spola in religije. Medtem ko naraščajoči spor med ZDA in Sovjetsko zvezo grozi, da bo pognal v zrak ves svet, Ginger išče tolažbo v umetnosti, Rosa v fantih in cigaretih, obe pa v preziru do svojih na smrt dolgočasnih mater. Njuno prijateljstvo se znajde na preizkušnji, ko se Rosa zatrapa v Gingerinega svobodomiselnega očeta, karizmatičnega Rolanda. Ko nastopi kubanska jedrska kriza, svet zajame apokaliptična tesnoba in Ginger poskuša občutek prijateljske izdaje pregnati s strastnim udeleževanjem protijedrskih protestov.

»Hotela sem povedati neolepšano, preprosto zgodbo, ki bi raziskovala, kako globalni dogodki globoko posežejo v najbolj intimne dele našega življenja. Smo del vsega in vse je del nas. To idejo sem raziskovala skozi oči dveh odraščajočih deklet v zgodnjih šestdesetih letih, ko je hladna vojna dosegla vrhunec. /…/ Globalna kriza se odraža v dinamiki razmerij med liki v zgodbi; njihovim življenjem in izdajstvi, nesoglasji, strahom pred uničenjem, upanjem v prihodnost.« (Sally Potter)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.