Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Ginger in Rosa Ginger & Rosa

Sally Potter / Velika Britanija / 2012 / 86 min

Zgodba o odraščanju, postavljena v čas hladne vojne, pokaže, kako se lahko tudi najbolj intimni deli našega življenja usodno prepletejo z družbeno stvarnostjo.

režija Sally Potter, scenarij Sally Potter, fotografija Robbie Ryan, montaža Anders Refn, igrajo Elle Fanning (Ginger), Alice Englert (Rosa), Jodhi May (Anoushka), Christina Hendricks (Natalie), Annette Bening (Bella), Alessandro Nivola (Roland), Oliver Platt (Mark), Timothy Spall (Mark)

IMDb

Zgodba o odraščanju, postavljena v čas hladne vojne, pokaže, kako se lahko tudi najbolj intimni deli našega življenja usodno prepletejo z družbeno stvarnostjo.

London, 1962. Najstnici Ginger in Rosa sta nerazdružljivi prijateljici. Skupaj špricata šolo in svoj dragoceni čas raje preživljata ob ognjevitih diskusijah o frizurah, politiki ter vprašanjih spola in religije. Medtem ko naraščajoči spor med ZDA in Sovjetsko zvezo grozi, da bo pognal v zrak ves svet, Ginger išče tolažbo v umetnosti, Rosa v fantih in cigaretih, obe pa v preziru do svojih na smrt dolgočasnih mater. Njuno prijateljstvo se znajde na preizkušnji, ko se Rosa zatrapa v Gingerinega svobodomiselnega očeta, karizmatičnega Rolanda. Ko nastopi kubanska jedrska kriza, svet zajame apokaliptična tesnoba in Ginger poskuša občutek prijateljske izdaje pregnati s strastnim udeleževanjem protijedrskih protestov.

»Hotela sem povedati neolepšano, preprosto zgodbo, ki bi raziskovala, kako globalni dogodki globoko posežejo v najbolj intimne dele našega življenja. Smo del vsega in vse je del nas. To idejo sem raziskovala skozi oči dveh odraščajočih deklet v zgodnjih šestdesetih letih, ko je hladna vojna dosegla vrhunec. /…/ Globalna kriza se odraža v dinamiki razmerij med liki v zgodbi; njihovim življenjem in izdajstvi, nesoglasji, strahom pred uničenjem, upanjem v prihodnost.« (Sally Potter)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.