Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

petek, 22. 11. 2019 / 19:30 / Dvorana

LIFFe / Panorama

Foter Baštata

Kristina Grozeva, Petar Valčanov / Bolgarija, Grčija / 2019 / 87 min / bolgarščina

Projekcije filma

petek, 22. 11. 2019 / 19:30 / Dvorana

LIFFe / Panorama

Zmagovalni film letošnjega festivala v Karlovih Varih. Intimna družinska drama, ki nam skozi vrsto komičnih in absurdnih dogodkov pokaže, kako težko je negovati pristen odnos s tistimi, ki so nam blizu.

režija Kristina Grozeva, Petar Valčanov, scenarij Kristina Grozeva, Petar Valčanov, fotografija Krum Rodriguez, glasba Hristo Namliev, montaža Petar Valčanov, igrajo Ivan Barnev (Pavel), Ivan Savov (Vasil), Tanja Šahova (Ljubka), Hristofor Nedkov (zdravnik), Margita Goševa (Kalina)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2019 (najboljši film), Sakhalin 2019 (najboljša režija, nagrada občinstva), Toronto 2019, London 2019, Valladolid 2019

IMDb

Vasil je pravkar pokopal svojo drago ženo Ivanko. Na pogrebu pa mu soseda pove, da jo Ivanka vztrajno poskuša priklicati po telefonu. Vasil je prepričan, da mu žena poskuša nekaj povedati, zato poišče pomoč znanega medija, da bi mu pomagal vzpostaviti stik z njo. Njegov sin Pavel ga poskuša spraviti k pameti, a Vasil trmasto vztraja pri svoji nameri …

»Razmerje med očetom in sinom sva osnovala na stvareh, ki sva jih opazovala okoli sebe, ki so se dogajale med nami in našimi starši. Mislim, da je o tem pomembno govoriti. Pomembno je biti bolj povezan in dobro reševati težave. Mislim, da nas te stvari [pokaže na mobilni telefon] ne povezujejo, velikokrat so ovire pri sporazumevanju. Zato je pomanjkanje ustrezne komunikacije postalo ena glavnih tem najinega filma.« (Kristina Grozeva)

Kristina Grozeva in Petar Valčanov
Grozeva (roj. 1976) in Valčanov (roj. 1982) sta študirala filmsko režijo na Akademiji za gledališče in film v Sofiji. Skupaj sta posnela nekaj kratkih filmov, za katere sta prejela številne ugledne nagrade na različnih mednarodnih filmskih festivalih (Clermont-Ferrand, Busan, Bruselj). Film Foter je njun tretji celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.