Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 02:19, tel: 01 239 22 17).

Foter Baštata

Kristina Grozeva, Petar Valčanov / Bolgarija, Grčija / 2019 / 87 min / bolgarščina

Zmagovalni film letošnjega festivala v Karlovih Varih. Intimna družinska drama, ki nam skozi vrsto komičnih in absurdnih dogodkov pokaže, kako težko je negovati pristen odnos s tistimi, ki so nam blizu.

režija Kristina Grozeva, Petar Valčanov, scenarij Kristina Grozeva, Petar Valčanov, fotografija Krum Rodriguez, glasba Hristo Namliev, montaža Petar Valčanov, igrajo Ivan Barnev (Pavel), Ivan Savov (Vasil), Tanja Šahova (Ljubka), Hristofor Nedkov (zdravnik), Margita Goševa (Kalina)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2019 (najboljši film), Sakhalin 2019 (najboljša režija, nagrada občinstva), Toronto 2019, London 2019, Valladolid 2019

IMDb

Vasil je pravkar pokopal svojo drago ženo Ivanko. Na pogrebu pa mu soseda pove, da jo Ivanka vztrajno poskuša priklicati po telefonu. Vasil je prepričan, da mu žena poskuša nekaj povedati, zato poišče pomoč znanega medija, da bi mu pomagal vzpostaviti stik z njo. Njegov sin Pavel ga poskuša spraviti k pameti, a Vasil trmasto vztraja pri svoji nameri …

»Razmerje med očetom in sinom sva osnovala na stvareh, ki sva jih opazovala okoli sebe, ki so se dogajale med nami in našimi starši. Mislim, da je o tem pomembno govoriti. Pomembno je biti bolj povezan in dobro reševati težave. Mislim, da nas te stvari [pokaže na mobilni telefon] ne povezujejo, velikokrat so ovire pri sporazumevanju. Zato je pomanjkanje ustrezne komunikacije postalo ena glavnih tem najinega filma.« (Kristina Grozeva)

Kristina Grozeva in Petar Valčanov
Grozeva (roj. 1976) in Valčanov (roj. 1982) sta študirala filmsko režijo na Akademiji za gledališče in film v Sofiji. Skupaj sta posnela nekaj kratkih filmov, za katere sta prejela številne ugledne nagrade na različnih mednarodnih filmskih festivalih (Clermont-Ferrand, Busan, Bruselj). Film Foter je njun tretji celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Judy Judy

Rupert Goold

petek, 05. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.

Jadralke Maiden

Alex Holmes

petek, 05. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.