Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:30 (za danes zaprto).

Fino se imamo Quality Time

Daan Bakker / Nizozemska / 2017 / 85 min / nizozemščina, norveščina

V vizualno odštekanem satiričnem prvencu, prežetem z montypythonovskim humorjem, režiser Daan Bakker gledalcu v petih epizodah predstavi pet moških, ki se znajdejo v absurdnih, a še kako »življenjskih« okoliščinah.

režija Daan Bakker, scenarij Daan Bakker, fotografija Robbie van Brussel, glasba Bram Meindersma, Christiaan Verbeek, montaža Sander Vos, igrajo Noël Keulen (Stefaan), Giulio D’Anna (Karel), Thomas Aske Berg (Kjell), Steve Aernouts (Jef), Anneke Blok (Baukje), Michiel Romeijn (Lucas)

festivali, nagrade Rotterdam 2017, Karlovi Vari 2017, Moskva2017

IMDb

V vizualno odštekanem satiričnem prvencu, prežetem z montypythonovskim humorjem, režiser Daan Bakker gledalcu v petih epizodah predstavi pet moških, ki se znajdejo v absurdnih, a še kako »življenjskih« okoliščinah.

Koen prisostvuje družinskemu srečanju, na katerem se pretvarja, da je še vedno ‒ kot nekoč ‒ nor na šunko in mleko. Stefaan se po hudi duševni krizi preseli nazaj k staršem in se začne ukvarjati s fotografijo. Kjell bi si rad izboljšal samopodobo, zato se odpravi na potovanje v preteklost. Karla so še kot otroka ugrabili vesoljci, zdaj pa se vrne k staršem v novi podobi. Jef pa se odloči, da bo očaral sorodnike svojega novega dekleta.

»Humor uporabljam, da stvari postavim v pravo luč, tako zase kot posledično tudi za gledalce. Nagib me vodi, da se norčujem iz stvari, ki me težijo, kot so negotovost, depresija ali anksioznost, ker jih želim s tem omiliti. Uporaba humorja ali absurda sploh ni bila vprašanje, vendar si tega filma ne bi znal predstavljati brez njiju.« (Daan Bakker)

Daan Bakker
Rojen 1979 v kraju Hardewijk, Nizozemska. Ko je leta 1995 ob dnevu odprtih vrat obiskal Nizozemsko filmsko in televizijsko akademijo, je vedel, da je našel svoj sanjski študij. Že pred vpisom na študij filmske režije se je preizkusil v gledališki in televizijski igri. Leta 2009 je diplomiral s filmom Jacco’s Film, ki je bil uvrščen v program Berlinala. Film Fino se imamo je njegov celovečerni prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

torek, 30. 05. 2023 / 18:15 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Zadnjič

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

torek, 30. 05. 2023 / 19:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

torek, 30. 05. 2023 / 20:30 / Dvorana

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.