Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Dvojnik The Double

Richard Ayoade / Velika Britanija / 2013 / 93 min / angleščina

Po literarni predlogi Dostojevskega posneta črna komedija je srhljiva, a bistroumna parabola o sodobnem svetu, ki posameznikom s tehnologijo omogoča ustvarjenje več različnih identitet. 

režija Richard Ayoade, scenarij Richard Ayoade, Avi Korine, Fjodor M. Dostojevski (povest), fotografija Erik Wilson, glasba Andrew Hewitt, montaža Chris Dickens, Nick Fenton, igrajo Jesse Eisenberg (Simon/James), Mia Wasikowska (Hannah), Wallace Shawn (gospod Papadopoulos), Noah Taylor (Harris), James Fox (polkovnik), Cathy Moriarty (Kiki)

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Simon James je sramežljiv uradnik. Sodelavci v službi se zanj ne menijo kaj prida, njegova mati ga zaničuje, njegova simpatija Hannah pa ga vztrajno ignorira. Ko se že zdi, da huje sploh ne bi moglo biti, se službenemu kolektivu pridruži nov sodelavec po imenu James Simon, ki je – poleg tega, da je Simonov fizični dvojnik – tudi njegovo popolno nasprotje: je samozavesten, karizmatičen, predvsem pa velik zapeljivec. Na Simonovo grozo začne James postopoma prevzemati Simonovo življenje …

»Da. Ljudje Dostojevskega ne berejo samo zato, ker bi bil predpisan, kot ribje olje. Je izjemno priljubljen pisec, njegova dela se ne zdijo zastarana. Menim, da je to dokaz genialnega avtorja. Zanimali so ga notranji človeški vzgibi in ti se v sedanjosti niso spremenili – nekako je nasprotje tistega, za kar si prizadevajo filmi, draženje živčnih celic. Zato so njegove knjige popolnoma sodobne, zadevajo sodobne teme. Humor je sodoben.« (Richard Ayoade)

Richard Ayoade
Rojen leta 1977 v Londonu. Na Univerzi v Cambridgeu je študiral pravo. Najprej je pisal televizijske scenarije in režiral glasbene videospote, med drugim tudi za skupine Arctic Monkeys in Yeah Yeah Yeahs. Leta 2008 je režiral tudi koncertni film skupine Arctic Monkeys, Arctic Monkeys at the Apollo. Dvojnik je njegov drugi celovečerec.

filmografija
2004 AD/BC: A Rock Opera (TV-film)
2008 Arctic Monkeys at the Apollo (dokumentarni)
2010 Submarine (Podmornica)
2013 The Double (Dvojnik)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Memoria Memoria

Apichatpong Weerasethakul

torek, 05. 07. 2022 / 18:00 / Dvorana

Tajski poet Apichatpong Weerasethakul nas v svojem prvem filmu, posnetem zunaj domovine, skupaj s Tildo Swinton in Jeanne Balibar popelje na skrivnostno notranje popotovanje, ki ga sproži veliki pok. Obvezen ogled na velikem platnu! Nagrada žirije v Cannesu.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

torek, 05. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

sreda, 06. 07. 2022 / 13:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.