Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 10:02).

Projekcije filma

nedelja, 02. 01. 2022 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Dune: peščeni planet Dune

Denis Villeneuve, Jon Spaihts / ZDA, Kanada, Madžarska / 2021 / 155 min / angleščina

Projekcije filma

nedelja, 02. 01. 2022 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Nadarjeni mladenič Paul Atreides mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in ljudstvu. Težko pričakovana priredba znanstveno-fantastične klasike je svetovno premiero doživela na zadnjem Beneškem filmskem festivalu.

Fotografije

iz prve roke
Ustvarjanje tega filma je odgovorilo na stari klic z globjimi koreninami, kot sem si predstavljal. Bilo je povezano z usodo, vero in nagonom, kolonialno odtujenostjo ter svobodno voljo. /…/ Filmsko platno ni le še en format, temveč je v jedru filmske govorice. Izvorna oblika. Tista, ki bo zdržala preizkus časa.”
– Denis Villeneuve, režiser

kritike
»Dune je filmska esenca, čarobni napoj – špice, »začimba«, ki filmu odpira možgane, bistri pogled, podaljšuje življenje in omogoča prihodnost. Razlog več, da je Villeneuvov Dune – dekonstrukcija kapitalističnih mitov o dobrih, miroljubnih kolonialistih, bremenu belega človeka, osvobajanju tretjega sveta, šiijenju demokracije, manifestni usodi ipd. – videti kot kinetični bunuelovsko-malickovski sen o Herbertovem romanu Dune. Toda: kaj če je puščavski Arrakis le opustošena Zemlja? Kaj če je Arrakis le to, kar v prihodnosti ostane od Zemlje? Kaj če je Arrakis le puščava, ki so jo za sabo pustili kapitalizem in podnebne spremembe? Herbertov lapis philosophorum je najprej ekraniziral veliki David Lynch. Zdaj ga je ekraniziral veliki Denis Villeneuve. Čas je, da to stori še velika Ema Kugler. A kdor je videl njene filme (Phantom, Za konec časa, Odmevi časa, Človek s senco), bo vzkliknil: Dune je videti tako, kot da ga je korežirala Ema! ZA+«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.