Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 03:01, tel: 01 239 22 17).

Družinska večerja Family Dinner

Peter Hengl / Avstrija / 2022 / 97 min / nemščina

»Družinska večerja, črna kronika body shaminga in družinskih vrednot po avstrijsko, ki bi jo lahko oglaševali s sloganom ‘Požrimo se’, je dobra reklama za post in slaba reklama za veliko noč.«

režija in scenarij Peter Hengl, fotografija Gabriel Krajanek, montaža Sebastian Schreiner, glasba Peter Kutin, produkcija Lola Basara, igrajo Pia Hierzegger, Nina Katlein, Michael Pink, Alexander Sladek

IMDb

Fotografije

»Ljubitelji mesa se v Družinski večerji, avstrijskem gastrošokerju, prvencu Petra Hengla, Hanekejevega študenta (in verjetno tudi Seidlovega), za veliko noč zberejo na odročnem posestvu velike šefinje in avtorice kuharskih bestsellerjev (Pia Hierzegger), specialistke za diete. Tja pride tudi njena nečakinja Simi (Nina Katlein), neustrašni citat španske Pujse, ki se skuša znebiti odvečne teže, a se ji kmalu zazdi, da v tej družinski dinamiki nekaj ne štima – vse tiste čudne napetosti, morbidnosti in ritualne norosti jo navdajajo z nelagodjem, a se v nasprotju z drugimi na srečo posti. Družinska večerja, črna kronika body shaminga in družinskih vrednot po avstrijsko, ki bi jo lahko oglaševali s sloganom ‘Požrimo se’, je dobra reklama za post in slaba reklama za veliko noč. Po pol ure vas ima, da bi stekli domov in preverili, če vam je kdo stikal po hladilniku.«
– Marcel Štefančič, jr.

ponedeljek, 06. 11. 2023

Peklensko dobra 15. Noč grozljivk

V noči, ko strašijo čarovnice in pošasti, ko mrtvi vstajajo iz grobov, ko se odprejo vrata v podzemlje, je v peklenskem vzdušju potekal petnajsti horror maraton v Kinodvoru.

Prihaja že 15. Noč grozljivk

Tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča, jr. bo spet potekal v noči iz 31. oktobra na 1. november, letos pa ga začnemo že ob 18h! Program smo objavili, v prodaji so že paketi vstopnic. Vabljeni!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice

različne avtorice

torek, 28. 11. 2023 / 19:00 / Dvorana

Letos so članice žirije tudi štiri zvezdnice svetovne avtorske animacije: Alexandra Ramires, portugalska animatorska pesnica in članica kolektiva BAP, Naomi van Niekerk, južnoafriška mojstrica pripovedovanja v tehniki animiranja z ogljem, v Berlinu živeča Avstrijka Nikki Schuster, ki gradi animirane potopise z recikliranjem najdenih predmetov, in korejska avtorica Dahee Jeong, ki je bila za svoje poetične animacije nagrajena na najpomembnejših svetovnih festivalih.

Tekmovalni program I (2023) Tekmovalni program I (2023)

različni avtorji

torek, 28. 11. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najboljši novi animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope se potegujejo za nagrado občinstva in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

Slepa vrba, speča ženska Saules aveugles, femme endormie

Pierre Földes

sreda, 29. 11. 2023 / 10:00 / Dvorana

Preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija je magično popotovanje v globine človeške notranjosti.