Danes je blagajna odprta od 17:45 do 20:30 (za danes zaprto).

Čudež: Pisma predsedniku Gijeok

Lee Jang-hoon / Južna Koreja / 2021 / 117 min / korejščina

Režiser Lee Jang-hoon (Be With You) v svojem drugem filmu Čudež: Pisma predsedniku znova nagovarja občinstvo s svojim liričnim pristopom; z mehkim prelivanjem humorja, nostalgije in s čustvi nabitih trenutkov pripoveduje zgodbo, ki temelji na resničnih dogodkih in osebah. Film je med drugim prejel nagrado občinstva na festivalu Far East v Udinah.

igrajo Park Jeong-mi, Im Yoona, Lee Seong-min, Lee Soo-kyung, Jung Moon-sung

IMDb

Fotografije

zgodba
Osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Sedemnajstletni Jun-gyeong je matematični genij, ki se vsak dan od doma po železniških tirih poda peš na nevarno peturno potovanje v šolo v sosednje mesto. Železniški tiri prebivalcem predstavljajo edino pot iz odročne vasice, ki nima niti lastne železniške postaje; vlaki se skoznjo vozijo, ne da bi se ustavljali. Jun-gyeong je odločen, da bo to spremenil: za ta namen je od otroštva poslal predsedniku Južne Koreje že štiriinpetdeset pisem.

kritike
»Čustveni naboj v filmu Čudež: Pisma predsedniku je fantastičen, prav tako nastop igralske zasedbe. Tudi glasba, scenografija in celo scenarij so odlični. Ta film si zasluži vseh šest nominacij za nagrado modri zmaj in še veliko več.
– William Schwartz, HanCinema

»Zasedba in čudovita ozadja, ob katerih lahko začutite vse štiri letne čase, od pomladi do poletja, od jeseni do zime, pripomorejo k vživljanju v zgodbo in v srcu pustijo trajen vtis.«
– Kang Min-kyung, Star News

»Čudež: Pisma predsedniku je topla zgodba o upanju, ki ima moč, da navdahne občinstvo.«
Voi

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dobri šef El buen patrón

Fernando León de Aranoa

sreda, 28. 09. 2022 / 15:00 / Dvorana

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 28. 09. 2022 / 17:45 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Premiera

Vorteks Vortex

Gaspar Noé

sreda, 28. 09. 2022 / 20:30 / Dvorana

»Življenje je kratka zabava, ki bo hitro pozabljena.« Film, posvečen »vsem tistim, ki jim bodo možgani razpadli prej kot srce«, je posnel Gaspar Noé (V praznino, Ljubezen, Vrhunec). Svetovna premiera v Cannesu.