Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 04:30, tel: 01 239 22 17).

Cravan proti Cravanu Cravan vs. Cravan

Isaki Lacuesta / Španija / 2002 / 100 min

Leta 1818 nečak Oscarja Wilda, boksar in pesnik Arthur Cravan, izgine v Mehiškem zalivu. V tem biografskem dokumentarcu se Frank Nicotra, boksar in filmski režiser, poda po njegovih skrivnostnih sledeh.

Arthurja Cravana je kmalu po rojstvu zapustil oče, zaznamoval pa ga je tudi molk, v katerega je družina ovila skrbno varovano skrivnost – škandal v zvezi s slavnim stricem: zaprtje Oscarja Wilda zaradi homoseksualnosti. Medtem ko si je družina prizadevala izbrisati »sramoto«, pa je Cravan odrasel v gorečega bojevnika proti družbenim normam. Napadal je vse, vključno z avantgardo in ključnimi predstavniki takratnih kulturnih gibanj; Apollinaire ga je celo pozval na dvoboj. Postal je evropski boksarski prvak, konec leta 1916 pa je odpotoval v New York, nato v Mehiko. Na poti v Buenos Aires so se za njim izgubile vse sledi. V Lacuestovem filmu se po njih poda sodobni boksar in umetnik Frank Nicotra.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

sreda, 22. 05. 2024 / 16:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

sreda, 22. 05. 2024 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

sreda, 22. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.