Danes je blagajna odprta od 14:30 do 19:30 (za danes zaprto).
Animateka 2013

Cartoon d`Or 2013 Cartoon d`Or 2013

razno

Cartoon d’Or 2013
Vseevropska nagrada za najboljši animirani kratki film

Cartoon d’Or je vseevropska nagrada za najboljši animirani kratki film leta. Podarja jo CARTOON – Evropsko združenje za animirani film, ki ob podpori programa MEDIA nagrajuje jagodni izbor te zvrsti, saj se za nagrado lahko potegujejo le nagrajenci največjih evropskih festivalov. Iz tega ožjega izbora žirija mednarodnih strokovnjakov izbere pet finalistov in zmagovalca. Podelitev nagrade Cartoon d’Or poteka vsak september v času foruma za koprodukcijo, financiranje in distribucijo evropske animacije za televizijo in nove medije Cartoon Forum. Namen nagrade Cartoon d’Or je delovati kot vezni člen med režiserji kratkih filmov in industrijo ter pomagati perspektivnim umetnikom pri zagonu novega projekta.

Prvo nagrado Cartoon d’Or je leta 1991 prejel takrat še nepoznani britanski režiser Nick Park za film Živalski svet (Creature Comforts). Med nagrajenci poznejših let je še več znamenitih imen, kot so Sylvain Chomet, Jacques-Rémy Girerd, Mark Baker, Michael Dudok De Wit, Joanna Quinn, Benjamin Renner, David O’Reilly, Kaspar Jancis, Emma De Swaef in Marc James Roels.

www.cartoon-media.eu


Betty’s Blues
Rémi Vandenitte (Les Films Du Nord, La Boîte Produtions, Lunanime, uFilm, Les Trois Ours), Francija, Belgija / France, Belgium, 2013, HD, 11’45”

Mladi kitarist poskusi srečo v stari bluesovski beznici v Louisiani. Obudi legendo o Blind Boogie Jonesu, zgodbo o ljubezni in maščevanju iz New Orleansa v 20. letih …

Svet na glavo ( Head Over Heels)
Timothy Reckart (National Film & Television School), Velika Britanija/UK, 2012, HD, 10’18”

Walter in Madge se v dolgih letih zakona odtujita: on živi na tleh, ona pa na stropu. Ko Walter poskusi obuditi nujno ljubezen, se ravnovesje poruši. Walter in Madge, ki se ne moreta zediniti, kaj je zgoraj, morata ugotoviti, kako bosta zakon spet sestavila.

Kali, mali vampir  (Kali, o pequeno vampiro)
Regina Pessoa (Ciclope Filmes/National Film Board of Canada/Folimage Studios/Radio Télévision Suisse Romande/Studio GDS/ ARTE France), Portugalska, Kanada, Švica, Francija/Portugal, Canada, Switzerland, France, 2012, HD, 9′

To je zgodba o fantu, ki je drugačen in sanja o tem, da bi našel svoje mesto v svetu. Tako kot gre luna skozi različne faze, bi se moral Kali spopasti s svojimi notranjimi demoni, prebroditi strahove in nazadnje priti na pot, ki vodi k svetlobi. Nekega dne bo izginil … Ali pa je to samo ena od faz cikla.

Ime mi je Tom Moody ( I am Tom Moody)
Ainslie Henderson (Edinburgh College of Art), Velika Britanija/UK, 2011, HD, 6’55”

Nadrealistično potovanje po podzavesti glasbenika, ki mu s petjem povezane travme vzamejo glas.

Vozniško dovoljenje ( Écart de conduite)
Rocio Alvarez (La Poudrière), Francija/France, 2012, HD , 3’40”

Chloe opravlja vozniški izpit – že devetič.

Women’s Letters
Augusto Zanovello (Pictor Media Animation/XBO Films), Francija/France, 2013, HD, 11’15”

Na bojiščih 1. svetovne vojne sestra Simon z ljubezenskimi pismi krpa ranjene obraze vojakov. Besede njihovih ljubljenih s svojo močjo celijo rane papirnatih mož.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

sreda, 18. 05. 2022 / 16:30 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Premiera

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

sreda, 18. 05. 2022 / 19:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Inventura Inventura

Darko Sinko

četrtek, 19. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Igrani prvenec Darka Sinka je tragikomedija o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. Štiri vesne na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.