Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 03:03, tel: 01 239 22 17).

Brez datuma in podpisa Bedoune tarikh, bedoune emza

Vahid Jalilvand / Iran / 2017 / 104 min / perzijščina

Iranski režiser Vahid Jalilvand v presunljivi drami, ki jo odlikuje tudi izvrstna igra, raziskuje vprašanja krivde in odgovornosti v družbi, katere pripadniki so nemalokrat prisiljeni izigravati zakone in predpise.

režija Vahid Jalilvand, scenarij Ali Zarnegar, Vahid Jalilvand, fotografija Peyman Shadmanfar, glasba Peyman Yazdanian, montaža Vahid Jalilvand, Sepehr Vakili, igrajo Navid Mohammadzadeh (Moosa), Amir Agha’ee (dr. Kaveh Nariman), Hediyeh Tehrani (dr. Sayeh Behbahan), Zakiyeh Behbahani (Leila)

festivali, nagrade Benetke 2017

IMDb

Iranski režiser Vahid Jalilvand v presunljivi drami, ki jo odlikuje tudi izvrstna igra, raziskuje vprašanja krivde in odgovornosti v družbi, katere pripadniki so nemalokrat prisiljeni izigravati zakone in predpise.

Forenzik Kaveh Nariman je pošten mož, ki zelo nerad odstopa od svojih moralnih načel. Nekega dne pa povzroči prometno nesrečo: z avtomobilom zrine s ceste motorista in njegovo družino, pri čemer poškoduje osemletnega dečka. Naslednje jutro dr. Nariman izve, da je deček mrtev. Zdravnika začnejo obhajati hudi dvomi. Je deček res umrl zaradi zastrupitve s hrano, kot trdi njegov zdravniški kolega, ali pa je vendarle podlegel posledicam prometne nesreče?

»Kolikokrat sta naša strah in nezmožnost izraziti preprosto resnico sprožila veliko nesrečo v življenju drugega? Ne vem, kaj bi storil, če bi bil v koži zdravnika protagonista, vendar se živo spominjam veliko manj mučnih trenutkov, ko sem podlegel svojim strahovom in dvomom. Film bi lahko bil elegija ob grobu moža, za kakršnega sem nekoč sanjal, da bom postal.« (Vahid Jalilvand)

Vahid Jalilvand
Rojen 1976 v Teheranu, Iran. Po diplomi na Fakulteti za gledališko umetnost v Teheranu je sprva nekaj časa igral v gledališču, leta 1996 pa je začel sodelovati z iransko državno televizijo, najprej kot montažer, nato kot režiser. Film Brez datuma in podpisa je njegov drugi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Oče The Father

Florian Zeller

nedelja, 17. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.