Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odprto še 35 minut, tel: 01 239 22 17).

Brez datuma in podpisa Bedoune tarikh, bedoune emza

Vahid Jalilvand / Iran / 2017 / 104 min / perzijščina

Iranski režiser Vahid Jalilvand v presunljivi drami, ki jo odlikuje tudi izvrstna igra, raziskuje vprašanja krivde in odgovornosti v družbi, katere pripadniki so nemalokrat prisiljeni izigravati zakone in predpise.

režija Vahid Jalilvand, scenarij Ali Zarnegar, Vahid Jalilvand, fotografija Peyman Shadmanfar, glasba Peyman Yazdanian, montaža Vahid Jalilvand, Sepehr Vakili, igrajo Navid Mohammadzadeh (Moosa), Amir Agha’ee (dr. Kaveh Nariman), Hediyeh Tehrani (dr. Sayeh Behbahan), Zakiyeh Behbahani (Leila)

festivali, nagrade Benetke 2017

IMDb

Iranski režiser Vahid Jalilvand v presunljivi drami, ki jo odlikuje tudi izvrstna igra, raziskuje vprašanja krivde in odgovornosti v družbi, katere pripadniki so nemalokrat prisiljeni izigravati zakone in predpise.

Forenzik Kaveh Nariman je pošten mož, ki zelo nerad odstopa od svojih moralnih načel. Nekega dne pa povzroči prometno nesrečo: z avtomobilom zrine s ceste motorista in njegovo družino, pri čemer poškoduje osemletnega dečka. Naslednje jutro dr. Nariman izve, da je deček mrtev. Zdravnika začnejo obhajati hudi dvomi. Je deček res umrl zaradi zastrupitve s hrano, kot trdi njegov zdravniški kolega, ali pa je vendarle podlegel posledicam prometne nesreče?

»Kolikokrat sta naša strah in nezmožnost izraziti preprosto resnico sprožila veliko nesrečo v življenju drugega? Ne vem, kaj bi storil, če bi bil v koži zdravnika protagonista, vendar se živo spominjam veliko manj mučnih trenutkov, ko sem podlegel svojim strahovom in dvomom. Film bi lahko bil elegija ob grobu moža, za kakršnega sem nekoč sanjal, da bom postal.« (Vahid Jalilvand)

Vahid Jalilvand
Rojen 1976 v Teheranu, Iran. Po diplomi na Fakulteti za gledališko umetnost v Teheranu je sprva nekaj časa igral v gledališču, leta 1996 pa je začel sodelovati z iransko državno televizijo, najprej kot montažer, nato kot režiser. Film Brez datuma in podpisa je njegov drugi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

sobota, 10. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:00 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zeleni Slon Zeleni Slon

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.