Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:30 (odpre se čez 05:19).

BOFF predstavlja zmagovalne filme 2011 BOFF predstavlja zmagovalne filme 2011

Finnsurf , režija Aleksi Raij, Finska, 2011, 47' ,

Železna jama , The Iron Hole, režija Pavol Barabáš, Slovaška, 2011, 55',

festivali, nagrade Zmagovalci BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) 2011

nagrada za najboljši daljši film: 
Finnsurf, Aleksi Raij, Finska, 2011, 47 minut. 
Film združuje zgodbe petih finskih deskarjev na valovih. Surfanje na Finskem? Rdeča nit zabavne pripovedi je prav to.

zgodba
Prekrit si z ivjem in zunaj sneži. Nekaj stopinj pod ničlo je podkrepljenih z ledenim vetrom, ki piha z morja s 30 m/s. V metežu se človek preobleče v 6 mm neoprensko obleko in se poda proti rjovečim valovom. Temperatura  morja je blizu ničle. Zunaj zmrzuje. Pa kaj…? Finnsurf je prvi finski surferski film. Je leden, a hkrati topel dokumentarec o deskanju na valovih na Finskem in nekaterih drugih krajih. Film o pravi ljubezni in življenjski strasti. Pobeg iz dolgočasnega življenja, brez obžalovanja. Premagati svoje strahove. Prizadevati si za ravnotežje, duševni mir in harmonijo. Sproščenost in užitek. Svet, kjer življenje predstavlja sanje in sanje so vsakdanje življenje. FinnSurf pove zgodbo petih finskih surferjev. Vsak ima svoj pogled na deskanje na valovih, na Finsko in na deskanje na valovih Finske.

+

nagrada občinstva: 
Železna jama (The Iron Hole), Pavol Barabáš, Slovaška, 2011, 55 minut.
Film o odpravi v globoko in nevarnosti polno sotesko Trou de Fer na otoku Reunion.
Cena vstopnice 3.80€, za skupine (10+) 2.90€.

zgodba
Trou de Fer se prevede v Železna jama. To je unikatna in spektakularna naravna znamenitost sredi Nacionalnega parka na otoku Réunion v Indijskem oceanu. Zaradi vulkanskih aktivnosti so tla izdolbena do enormnih globin, nenehno deževje pa je ustvarilo umetnino, ki ji na našem planetu ni para. Ta soteska je Mount Everest med soteskami. Zaradi nedostopnosti je narava ne tem območju ohranjena v nepredstavljivo divji obliki. Samo nekaj jih je videlo sotesko od znotraj. Samo najboljši med najboljšimi so se sposobni spustiti v najgloblje globine te soteske, a ko so enkrat v tam, ni nobenega zagotovila, da jim bo uspelo priti ven. Nahajajo se namreč na najbolj deževnem kraju na svetu, tako da je posameznikova usoda popolnoma v rokah narave. Letne padavine dosegajo rekordnih 10 metrov… 

Zgodba, fotografija, scenarij, režija: Pavol Barabáš
Urednik: Róbert Karovič
Dramatrugija: Alois Ditrich
Glasba: Michal Novinski.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

torek, 03. 10. 2023 / 16:30 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Psom in Italijanom vstop prepovedan Interdit aux chiens et aux Italiens

Alain Ughetto

torek, 03. 10. 2023 / 18:45 / Dvorana

Očarljiv, grenko-sladek animirani film, v katerem Alain Ughetto odpotuje nazaj v času in oživi zgodovino svoje družine – z lutkami in namišljenim pogovorom s svojo babico Cesiro, pa tudi z resničnimi zgodovinskimi predmeti, ki so bili del vsakdanjega življenja tedanjih družin. Pred nami se izriše pejsaž s humorjem začinjenega – čeprav težkega – življenja severnih Italijanov, ki bržkone ni bilo tako drugačno od življenj naših starih staršev.

Zadnjič

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

torek, 03. 10. 2023 / 20:30 / Dvorana

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.