Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 10:07).

BOFF predstavlja zmagovalne filme 2011 BOFF predstavlja zmagovalne filme 2011

Finnsurf , režija Aleksi Raij, Finska, 2011, 47' ,

Železna jama , The Iron Hole, režija Pavol Barabáš, Slovaška, 2011, 55',

festivali, nagrade Zmagovalci BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) 2011

nagrada za najboljši daljši film: 
Finnsurf, Aleksi Raij, Finska, 2011, 47 minut. 
Film združuje zgodbe petih finskih deskarjev na valovih. Surfanje na Finskem? Rdeča nit zabavne pripovedi je prav to.

zgodba
Prekrit si z ivjem in zunaj sneži. Nekaj stopinj pod ničlo je podkrepljenih z ledenim vetrom, ki piha z morja s 30 m/s. V metežu se človek preobleče v 6 mm neoprensko obleko in se poda proti rjovečim valovom. Temperatura  morja je blizu ničle. Zunaj zmrzuje. Pa kaj…? Finnsurf je prvi finski surferski film. Je leden, a hkrati topel dokumentarec o deskanju na valovih na Finskem in nekaterih drugih krajih. Film o pravi ljubezni in življenjski strasti. Pobeg iz dolgočasnega življenja, brez obžalovanja. Premagati svoje strahove. Prizadevati si za ravnotežje, duševni mir in harmonijo. Sproščenost in užitek. Svet, kjer življenje predstavlja sanje in sanje so vsakdanje življenje. FinnSurf pove zgodbo petih finskih surferjev. Vsak ima svoj pogled na deskanje na valovih, na Finsko in na deskanje na valovih Finske.

+

nagrada občinstva: 
Železna jama (The Iron Hole), Pavol Barabáš, Slovaška, 2011, 55 minut.
Film o odpravi v globoko in nevarnosti polno sotesko Trou de Fer na otoku Reunion.
Cena vstopnice 3.80€, za skupine (10+) 2.90€.

zgodba
Trou de Fer se prevede v Železna jama. To je unikatna in spektakularna naravna znamenitost sredi Nacionalnega parka na otoku Réunion v Indijskem oceanu. Zaradi vulkanskih aktivnosti so tla izdolbena do enormnih globin, nenehno deževje pa je ustvarilo umetnino, ki ji na našem planetu ni para. Ta soteska je Mount Everest med soteskami. Zaradi nedostopnosti je narava ne tem območju ohranjena v nepredstavljivo divji obliki. Samo nekaj jih je videlo sotesko od znotraj. Samo najboljši med najboljšimi so se sposobni spustiti v najgloblje globine te soteske, a ko so enkrat v tam, ni nobenega zagotovila, da jim bo uspelo priti ven. Nahajajo se namreč na najbolj deževnem kraju na svetu, tako da je posameznikova usoda popolnoma v rokah narave. Letne padavine dosegajo rekordnih 10 metrov… 

Zgodba, fotografija, scenarij, režija: Pavol Barabáš
Urednik: Róbert Karovič
Dramatrugija: Alois Ditrich
Glasba: Michal Novinski.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.