Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:00 (odprto še 25 minut, tel: 01 239 22 17).

Biba Malčka in božična zmešnjava Biba Malčka in božična zmešnjava

Christian Ballund / Slovenija / 2010 / 27 min / slovenščina / 3+

Razigrane Bibe pomagajo Božičku, da darilo, ki ga nestrpno čaka mali Martin, pride v prave roke.

režija Christian Ballund, zgodba in scenarij Bob Swain, Gorazd Kranjc, Gregor Kovačič Bajt, Simon Ručigaj, Siena Krušič, Christian Ballund, liki iz risb Lile Prap, animacija Vanja Matović, umetniški direktor Gorazd Kranjc, montaža Svetlana Dramlič , glasba Cvetrežnik – Bračko – Krečič, glasovi Nina Wolf, Tristan Bevc, Kaja Vrakelja Ljuboja, Žan Kos, Lucija Kariž, Gašper Jarni, Matej Recer, Valentin Oman, Vesna Pernarčič, producent Gorazd Norčič, produkcija in distribucija Qollective cartoon, koprodukcija RTV Slovenija in CineCartoons

Razigrane Bibe pomagajo Božičku, da darilo, ki ga nestrpno čaka mali Martin, pride v prave roke.

zgodba
So dnevi, ki so ena sama dogodivščina. Takšen dan se na božični večer pripeti tudi majhnim bibam, ko se pripravljajo na tradicionalno vožnjo po sneženi deželi. Nad njihovo vasico, skrito na vrtu velike hiše, se na saneh visoko na nebu pelje Božiček. Majhna neprevidnost in Božiček zgreši dimnik hiše, kjer prebiva petletni deček Martin. Martinovo darilo pade v globoki sneg, nedaleč stran od hiše, a predaleč, da bi ga Martin lahko našel. Za božič Martin ne sme ostati brez svojega darila, si takoj odločno rečejo zaskrbljene bibe, ki skupaj z bolhama, Božičkovima pomočnikoma poskrbijo, da temu ne bo tako. Podajo se na veliko dogodivščino, da bi Martinu prinesle izgubljeno in tako želeno darilo.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Premiera

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

sreda, 29. 05. 2024 / 20:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.

Samsara Samsara

Lois Patiño

četrtek, 30. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 31. 05. 2024 / 15:45 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.