Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 08:31, tel: 01 239 22 17).

Biba Malčka in božična zmešnjava Biba Malčka in božična zmešnjava

Christian Ballund / Slovenija / 2010 / 27 min / slovenščina / 3+

Razigrane Bibe pomagajo Božičku, da darilo, ki ga nestrpno čaka mali Martin, pride v prave roke.

režija Christian Ballund, zgodba in scenarij Bob Swain, Gorazd Kranjc, Gregor Kovačič Bajt, Simon Ručigaj, Siena Krušič, Christian Ballund, liki iz risb Lile Prap, animacija Vanja Matović, umetniški direktor Gorazd Kranjc, montaža Svetlana Dramlič , glasba Cvetrežnik – Bračko – Krečič, glasovi Nina Wolf, Tristan Bevc, Kaja Vrakelja Ljuboja, Žan Kos, Lucija Kariž, Gašper Jarni, Matej Recer, Valentin Oman, Vesna Pernarčič, producent Gorazd Norčič, produkcija in distribucija Qollective cartoon, koprodukcija RTV Slovenija in CineCartoons

Razigrane Bibe pomagajo Božičku, da darilo, ki ga nestrpno čaka mali Martin, pride v prave roke.

zgodba
So dnevi, ki so ena sama dogodivščina. Takšen dan se na božični večer pripeti tudi majhnim bibam, ko se pripravljajo na tradicionalno vožnjo po sneženi deželi. Nad njihovo vasico, skrito na vrtu velike hiše, se na saneh visoko na nebu pelje Božiček. Majhna neprevidnost in Božiček zgreši dimnik hiše, kjer prebiva petletni deček Martin. Martinovo darilo pade v globoki sneg, nedaleč stran od hiše, a predaleč, da bi ga Martin lahko našel. Za božič Martin ne sme ostati brez svojega darila, si takoj odločno rečejo zaskrbljene bibe, ki skupaj z bolhama, Božičkovima pomočnikoma poskrbijo, da temu ne bo tako. Podajo se na veliko dogodivščino, da bi Martinu prinesle izgubljeno in tako želeno darilo.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program III (2023) Slonov tekmovalni program III (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 13:30 / Dvorana

Program sedmih kratkih filmov o ustvarjalnosti, prijateljstvu, soočanju z različnimi človeškimi vzgibi, čustvi in izgubo ter o tem, kako je biti mlado dekle v Iranu.

Animateka / Družinski Slon

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 02. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Festivalska predpremiera animirane uspešnice, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Svetovni jagodni izbor IV (2023) Svetovni jagodni izbor IV (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.