Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 07:00).

Babica Babusya

Lidija Bobrova / Rusija, Francija / 2003 / 97 min / ruščina

režija in scenarij Lidija Bobrova, fotografija Valerij Revič, montaža Tatjana Bistrova, igrajo Sergei Anufriyev, Vladimir Kulakov, Olga Onishchenko, Anna Ovsyannikova, Nina Shubina, producent Andrej Zrcalov,

IMDb

 

FILMSKA SREČANJA OB KAVI (ABONMA ZA POZNEJŠA LETA)
Z Mirjano Borčić in izbranimi gosti gledamo filme in se pogovarjamo. Ob 10. uri v dvorani projekcija filma, ki ji sledi pogovor z gostom v Kavarni. Vsi vpisani v abonma ob vsakem pogovoru prejmejo brezplačno kavo ali čaj.

Gostja: Štefka Drolc

»Ko se je film iztekal, sem grenko zajokala … In vendar se je ob bolečini zasvetlikalo: otrok, tisto malo, nebogljeno bitje je nenadoma spregovorilo … Kako se v življenju včasih prepletajo sreča in žalost, žalost in veselje …
Film mi je zapustil nepozaben vtis, predvsem pa me je silil razmišljati. Tam daleč nekje butajo iz ljudi podobne strasti, čeprav izražene na drugačen način. Včasih se ti zazdi, da gledaš čisto drug svet, da povsem drugače živijo, toda v drobnih odzivih smo si blizu, tako zelo se poznamo … Kaj je z nami? Kaj je v resnici z nami? Kako lahko odpovemo na vsej črti, kako da se znamo mimogrede izmuzniti?
Ah, ja! Kakšna čudežna babica! Ona kar je, preprosto biva z vso neizmerno toplino in razumevanjem. In njena nič manj čudovita sestra! Kakšna sočna človečnost! Tako čisto preprosto, pa vendar kako velika stvar. Neprestano razmišljam: zakaj tako pogosto odpovemo? Tudi ljudje, ki dobro mislimo, ki želimo iz vsega srca, da bi bilo ljudem dobro. Storimo vendar kaj. Ne spreglejmo nobene možnosti, da bi postali boljši.«
– Štefka Drolc


Štefka Drolc, igralka

Štefka Drolc, rojena leta 1923 v Ponikvi. Gledališka, filmska in TV igralka, pedagoginja na AGRFT. Začela je kot amaterska igralka v Mariboru in nato obiskovala tečaj igre pri Franu Žižku. Kot filmska igralka je debitirala za vlogo Tildice v filmu Na svoji zemlji. Ustvarila je nekaj najbolj nepozabnih vlog v slovenskih celovečercih. Med drugim je nastopila v filmih: Na svoji zemlji (1948), Naš avto (1962), Zarota (1964), Na papirnatih avionih (1967), Na klancu (1971), Cvetje v jeseni ( 1973), Draga moja Iza (1979), Trije prispevki k slovenski blaznosti (1983), Ljubljana je ljubljena (2005) in Pokrajina Št. 2 (2008).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.