Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 09:45).

Atlas ptic Atlas ptáků

Olmo Omerzu / Češka, Slovaška, Slovenija / 2021 / 92 min / češčina

Atlas ptic temelji na prepričljivi igri likov in posebni vrsti nežne ironije, s katero pokaže, da se moramo za ohranitev dostojanstva kdaj tudi osramotiti pred drugimi.

režija Olmo Omerzu, scenarij Olmo Omerzu, Petr Pýcha, fotografija Lukáš Milota, glasba Monika Omerzu Midriaková, montaža Jana Vlčková, igrajo Miroslav Donutil (Ivo), Alena Mihulová (Marie), Martin Pechlát, Eliška Křenková, Vojtěch Kotek, Pavla Beretová

festivali, nagrade Karlovi Vari 2021

Ivo, prileten lastnik tehnološkega podjetja, ki je vse življenje posvetil delu, se na pragu starosti prvič spopade z resnejšimi zdravstvenimi težavami, obenem pa ga močno pretrese odkritje, da je nekdo v njegovem podjetju z dvojnimi fakturami prelival sredstva v tujino. Glavna osumljenka za to dejanje je njegova dolgoletna računovodkinja, ki pa je nenadoma ni nikjer na spregled. Med okrevanjem Ivo spozna, da ne more zaupati prav nikomur, niti lastnim družinskim članom, ki bi po njegovem radi prevzeli vodenje podjetja. A zdi se, da resnico o življenju poznajo ptice, ki gostolijo v krošnjah dreves …

»Glavni lik postopno izgublja nadzor nad svojim lastnim življenjem, kar se mi zdi ključno za ta film. Prva polovica je kot nekakšna detektivka, druga pa je portret frustracije, v katerem glavni lik pravzaprav poskuša izvedeti pravo resnico o samem sebi.« (Olmo Omerzu)

Olmo Omerzu
Rojen 1984 v Ljubljani. Leta 2004 je izšel njegov prvi avtorski strip, istega leta pa se je vpisal na študij filmske režije na praški filmski šoli FAMU, kjer je 2011 tudi diplomiral. Njegov večkrat nagrajeni celovečerni prvenec Mlada noč je bil premierno prikazan na berlinskem festivalu, film Zimske muhe pa je bil leta 2018 v Karlovih Varih nagrajen za najboljšo režijo. Atlas ptic je njegov četrti celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.