Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Animirani dokumentarci II (2023) Animirani dokumentarci II (2023)

različni avtorji / 2023 / 77 min / brez dialogov, podnapisi, hebrejščina, nizozemščina, poljščina, finščina, angleščina, francoščina / 13+

Fotografije

Skejterski zvezek / The Skatebook
Sofia Negri (neodvisna), VB, 2022, 5’10”
Kaj je ta zvok? Kdo je ta skejter tam na ulici, ki je že neštetokrat poskusil izvesti isti trik? Ne počnite neumnosti, raje si oglejte animirane strani Skejterskega zvezka, ki razkriva spomine, misli, upe in strahove rastoče londonske skejterske scene.

Madeleine
Raquel Sancinetti (neodvisna), Kanada, 2023, 14’55”
Prijateljici, med katerima je 67 let starostne razlike, si v domu za starejše vsak teden pripovedujeta zgodbe iz svojega življenja. Mlajša prepriča 107-letno gospo, da se ji pridruži na dogodivščini: izletu na morje. 

Magda
Adela Kaczmarek (Letko), Poljska, 2022, 9’05”
Podhale, Poljska, zima 1939. 15-letna Magda je odlična smučarka. Pridruži se poljskemu odporniškemu gibanju in mu pomaga tako, da vodi ubežnike in nosi dokumente čez gore na Slovaško. Nekega dne izve, da mora mejo nujno prečkati skupina 23 pilotov, saj so jim na sledi gestapovci. 

V gozdu so ljudje / W lesie są ludzie / There Are People in the Forest
Szymon Ruczyński (Polish National Film School in Lodz), Poljska, 2023, 9’50”
Animirani dokumentarec o dramatičnem položaju beguncev, za katere je gozdna meja postala smrtonosna past. 

Plavanje z rokavčki / Swimming With Wings
Daphna Awadish Golan (Valk Productions/The Hive Studio), Nizozemska, Izrael, 2023, 10’40”
Kratek animirani dokumentarec o migrantski izkušnji skozi oči izraelske deklice, ki se uči, kako na Nizozemskem plavati oblečena. 

Armat
Élodie Dermange (Nadasdy Film/RTS), Švica, 2022, 11’35”
Élodie bi rada izvedela več o armenskih koreninah svoje družine. O tem povpraša očeta, strica in prateto ter odkrije kruto preteklost, v kateri sta se nasilje in nezmožnost izražanja ljubezni prenašala iz roda v rod.

Rdečilo: Osupljivo popotovanje / Blush – An Extraordinary Voyage
Iiti Yli-Harja (Side Stories), Finska, 2022, 14’55”
Za 18-letnega Fatuja, ki prihaja iz finsko-kosovske družine, je preprost obisk trgovine nekaj tako zastrašujočega kot polet na luno: prvič v življenju je namreč v javnosti naličen. K sreči ga na tej poti spremlja in neomajno podpira najboljša prijateljica Rai, dekle na avtističnem spektru.

torek, 03. 10. 2023

Festival Animateka: Najlepši animirani filmi za otroke in mlade

Programi za vrtce, osnovne in srednje šole na Festivalu Animateka – med 27. novembrom in 7. decembrom. Vabljeni k prijavam.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«