Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Animateka 2018

Animateka 2018: Posebna projekcija ob odprtju festivala Animateka 2018: Posebna projekcija ob odprtju festivala

razno / 30 min

Padec Rima / Róma bukása
Balázs Turai (Boddah/Adriatic Animation)
Madžarska, Hrvaška, 2018, digital, 23′

Po koncu velike vojne se peščica preživelih zbere v postapokaliptičnem raju kupole. Tam se še naprej vznemirjajo zaradi inflacije, notranje opreme in horde mutiranih žabjih ljudi, ki se zbirajo pred vrati, da bi požrli njihove otroke. Carlovi otroci kljub nevarnosti zapustijo kupolo in se soočijo s sovražnikom.

Klobuk / Le chapeau
Michèle Cournoyer (NFB)
Kanada, 1999, digital, 6′

Dekle dela kot erotična plesalka v baru. Spomni se dogodka iz otroštva, ko jo je neki obiskovalec telesno zlorabil. Miselno popotovanje spet prebudi boleče spomine, med drugim jo preganja slika klobuka. Grobe in hitre skice v črnem tušu se stekajo v zaporedje mučnih, a izjemnih preobrazb.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.