Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 06:47).
Animateka 2008

Svetovni jagodni izbor I (2008) Svetovni jagodni izbor I (2008)

razno

 MOTORKA / CHAINSAW

Dennis Tupicoff (Jungle Pictures) Avstralija, 2007, 35mm, 24’10”

Frank in Ava Gardner živita na podeželju med govedom in divjimi živalmi. Opravljata pritlehna dela, a po srcu sta prava romantika. Film, ki bega med dejanskim in domišljijskim, Hollywoodom in Španijo, preteklostjo in sedanjostjo, niza zgodbe o ljubezni in slavi, mačizmu in motorkah, fantaziji in smrti – in o vztrajnem kljubovanju narave.

JOHN IN KAREN / JOHN AND KAREN

Matthew Walker (Arthur Cox Ltd.) VB, 2007, BetaSP, 3’30”

Pingvinka Karen se prav nič ne razveseli, ko na svojem pragu zagleda severnega medveda Johna. Zaradi sinočnjega prepira je še vedno slabe volje in John mora biti skrajno previden. A medved je imel čas za razmislek in je pripravil opravičilo, ki bo – upajmo – pomirilo duhove. Potrebuje le priložnost, da ga glasno izreče. Pa tudi skodelica čaja mu ne bi škodila. Karen mu nejevoljno ustreže.

GLOBALNO SEGREVANJE / GLOBAL WARMING

Sheldon Lieberman (Bigfish) Avstralija, 2007, BetaSP, 1’50”

Jaz ne verjamem v globalno segrevanje. Zdaj zapojte pa še vi! Oooooooo!

HIŠA IZ KOCKIC

Kunio Kato (Robot Communications Inc.) Japonska, 2008, miniDV, 12’30”

Hiša je videti, kot bi bila narejena iz kock. Dedek, prebivalec te hiše, je vsakič, ko je narasla gladina vode, postavil novo hišo vrh prejšnje. To je zgodba njegovih družinskih spominov.

ASTONOVI KAMNI / ASTONS STENAR

Uzi & Lotta Geffenblad (Zigzag Animation) Švedska, 2007, 35mm, 8’55”

Astonu se smilijo kamni, ki ležijo na tleh, in tako jih nosi domov. Kmalu pa v hiši zmanjka prostora in Astonova starša predlagata, naj gredo kamni na počitnice. Čeprav se družinica tako reši kamnite zbirke, je videti, da nastaja neka čisto nova …

SEKVENCA 01 – POSNETEK 02 / SÉQUENCE 01 – PLAN 02

Remi Durin (ADIFAC – Atelier de production La Cambre) Belgija, 2007, BetaSP, 7’45”

Neke noči na podzemni železnici mož opazi, da se svet okoli njega ustavlja …

SKHIZEIN

Jérémy Clapin (Dark Prince) Francija, 2008, 35mm, 13’05”

Kaj bi bilo, če bi vas zadel 150.000-tonski meteorit? Prav to je namreč doletelo ubogega Henryja. Pa je še vedno tu. No, ne ravno ‘tu’, nekaj centimetrov dalje. Natančneje: 91 cm od kraja, kjer je bil, kjer bi moral biti, od koder se lahko dotakne sveta okoli sebe. Če pa hoče zdaj odpreti vrata ali dvigniti telefon, mora to storiti z razdalje 91 cm. Morda norost lahko merimo v centimetrih …

SPOZNAL SEM MROŽA / I MET THE WALRUS

Josh Raskin (I Met the Walrus Inc.) Kanada, 2007, digiBeta, 5’10”

Leta 1969 se je Jerry Levitan, 14-letni navdušenec nad Beatlesi, opremljen z magnetofonom in kopico vprašanj, vtihotapil v hotelsko sobo Johna Lennona v Torontu. 38 let pozneje je Jerry produciral film o tem dogodku. Režiser Josh Raskin je s pomočjo originalnega zvočnega posnetka spletel vizualno pripoved, ki nežno zapeljuje vsako Lennonovo besedo v kaskadi mešane animacije.

UPORNIK Z RAZLOGOM / REBEL WITH A CAUSE

Kristian Labusga (Stuttgart Media University) Nemčija, 2008, digiBeta, 2’18”

Kratki film skicira družbeno-okoljske posledice sledenja najnovejšim modnim trendom. Z drugimi besedami, ekološko breme majice, ki si jo ravnokar kupil.

VRNITI SE KOT ŽIVAL / RETURN AS AN ANIMAL

Bruno Dicolla Brazilija, 2008, DVD, 1’31’’

Večno vračanje življenja po smrti.

BELA KAČA / WHITE SNAKE

Yun Ting Ruan (China Academy of Art) Kitajska, 2006, digiBeta, 5’40”

Po več tisoč letih se Bela kača že vešče spreminja v prelepo dekle. Nepričakovano se zaljubi v moškega, ki ga sreča ob Zahodnem jezeru pri mestu Hangčou.

VRTENJE V KROGU / RETURNING ROUND

Malcolm Sutherland Kanada, 2008, DVD, 2’30”

Preobrazba kroga, polna energije.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.