Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 17 minut).

Amanda Amanda

Carolina Cavalli / Italija, Francija / 2022 / 93 min / podnapisi, italijanščina

V svojem celovečernem prvencu režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, njihovo temačnost pa prežene z absurdom začinjena črna komedija. Naj te film odpelje v nenavadno praznino!

režija in scenarij Carolina Cavalli, igrajo Benedetta Porcaroli, Galatéa Bellugi, Giovanna Mezzogiorno, Michele Bravi, Monica Nappo, distribucija FIVIA – Vojnik 

IMDb

vsebina

Amanda je nenavadna, samosvoja, nepredvidljiva … in osamljena. Navezovanje stikov z drugimi je zanjo cela drama in pri njenih dobrih dvajsetih se zdi, kot bi življenje nekdo dal na pavzo. Vsakdan ji zapolnjujejo obsesije, kot so zbiranje točk za nagrado v lokalni trgovini in ideja o reševanju ostarelega konja. Še najraje pa se zavije v temo kinoteke ali rejverskih zabav kjer so vsi videti podobno osamljeni kot ona. Svet si je dokaj enostavno prikrojiti po svoje, a kaj ko se to slej ko prej vrne kot bumerang. Nekega dne pa Amanda obudi spomin na otroško prijateljico Rebecco in se odloči, da bo storila vse, da obudi tudi njuno prijateljstvo.

Režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, temačnost pa prežene z absurdno začinjenim humorjem. V svetu, ki je preplavljen z materialnimi dobrinami in površinskimi stiki, je minimalistična izpraznjenost filmskega prostora in likov odskočna deska za razmislek o svetu in našem bivanju v njem.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Zadnjič

Cmokci The Very Small Creatures

Lucy Izzard

sobota, 30. 09. 2023 / 10:00 / Dvorana

Nove epizode priljubljene animirane serije studia Aardman (ustvarjalca serije Bacek Jon) premierno v kinu. Spremljamo dogodivščine petih radovednih drobcenih prijateljev, zelo majcenih cmokcev, ki se zabavajo z raziskovanjem otroške sobe, kadar ni nikogar v bližini. Rožnati, Zeleni, Rumeni, Modri in Oranžni cmokec ob igri spoznavajo sebe, drug drugega in svet, ki jih obkroža.

Preprosto super Helt super

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 30. 09. 2023 / 11:30 / Dvorana

»Verjetno se nisem rodila kot popolna superjunakinja. Toda mama mi je vedno govorila, naj ne skrbim. Pripravljena bom, ko bo pravi čas za to.« Moramo res biti vsi super – ali pa je dovolj, da smo preprosto to, kar smo? 

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 30. 09. 2023 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe. Nolanov scenarij je nastal po knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, za katero sta Kai Bird in Martin J. Sherwin prejela Pulitzerjevo nagrado. Eden najtežje pričakovanih filmov tega poletja!