Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:45 (odprto še 02:45, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

četrtek, 28. 09. 2023 / 17:00 / Dvorana

Kinotrip

Asset 1

Amanda Amanda

Carolina Cavalli / Italija, Francija / 2022 / 93 min / podnapisi, italijanščina

Projekcije filma

četrtek, 28. 09. 2023 / 17:00 / Dvorana

Kinotrip

Asset 1
V svojem celovečernem prvencu režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, njihovo temačnost pa prežene z absurdom začinjena črna komedija. Naj te film odpelje v nenavadno praznino!

režija in scenarij Carolina Cavalli, igrajo Benedetta Porcaroli, Galatéa Bellugi, Giovanna Mezzogiorno, Michele Bravi, Monica Nappo, distribucija FIVIA – Vojnik 

IMDb

vsebina

Amanda je nenavadna, samosvoja, nepredvidljiva … in osamljena. Navezovanje stikov z drugimi je zanjo cela drama in pri njenih dobrih dvajsetih se zdi, kot bi življenje nekdo dal na pavzo. Vsakdan ji zapolnjujejo obsesije, kot so zbiranje točk za nagrado v lokalni trgovini in ideja o reševanju ostarelega konja. Še najraje pa se zavije v temo kinoteke ali rejverskih zabav kjer so vsi videti podobno osamljeni kot ona. Svet si je dokaj enostavno prikrojiti po svoje, a kaj ko se to slej ko prej vrne kot bumerang. Nekega dne pa Amanda obudi spomin na otroško prijateljico Rebecco in se odloči, da bo storila vse, da obudi tudi njuno prijateljstvo.

Režiserka s stiliziranim avtorskim izrazom izrisuje občutke osamljenosti in odtujenosti, temačnost pa prežene z absurdno začinjenim humorjem. V svetu, ki je preplavljen z materialnimi dobrinami in površinskimi stiki, je minimalistična izpraznjenost filmskega prostora in likov odskočna deska za razmislek o svetu in našem bivanju v njem.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

petek, 22. 09. 2023 / 18:30 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Dodatna projekcija

Cesária Évora Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

petek, 22. 09. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Dokumentarec s pomočjo doslej nevidenih arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

petek, 22. 09. 2023 / 20:45 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.