Danes je blagajna odprta od 13:00 do 20:15 (odprto še 44 minut, tel: 01 239 22 17).

Ahil in želva Akiresu to kame

Takeshi Kitano / Japonska / 2008 / 119 min / japonščina

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

režija Takeshi Kitano, scenarij Takeshi Kitano, fotografija Katsumi Yanagishima, glasba Yuki Kajiura, igrajo Beat Takeshi (Machisu), Kanako Higuchi (Sachiko), Yurei Yanagi (mladi), Kumiko Aso (mlada), Akira Nakao (Machisuv oče), Masatoh Ibu (trgovec z umetninami), Reo Yoshioka (Machisu kot otrok)

festivali, nagrade Benetke 2008, Toronto 2008

IMDb

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

zgodba

Machisu je sin bogatega zbiralca umetnin. Kot oče je tudi on zaljubljen v umetnost in sanja o tem, da bi nekoč postal slikar. Potem pa tragično osiroti in izgubi svojega največjega podpornika. Kljub temu se mu uspe vpisati na umetniško šolo, kjer se mu odprejo vrata v svet ustvarjalnosti, obenem pa se prvič sreča z negativno kritiko. Nova spodbuda pride v podobi privlačne Sachiko, ki edina verjame v moč njegove umetnosti. Sledita poroka in rojstvo hčerke. Machisu kar naenkrat stoji na pragu srednjih let, prodal pa ni še niti ene same slike, toda ostaja predan svojemu delu in žena ga pri tem podpira. S svojim neutrudnim prizadevanjem in željo po potrditvi počasi že načenjata živce svojih sosedov in najstniške hčerke. Bo Ahilu kdaj uspelo prehiteti želvo?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Dogodek L'événement

Audrey Diwan

torek, 06. 12. 2022 / 19:30 / Dvorana

Francija, 1963. Obetavna študentka Anne odkrije, da je noseča. Čeprav je splav zakonsko prepovedan, sklene ukrepati, saj hoče sama odločati o svojem telesu in svoji prihodnosti. A izpiti se bližajo, njen trebuh pa povečuje … Film, posnet po romanu Annie Ernaux, je osvojil zlatega leva v Benetkah in nagrado Kinotripove mladinske žirije na Liffu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

torek, 06. 12. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sreda, 07. 12. 2022 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.