Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (odprto še 01:11, tel: 01 239 22 17).

Ahil in želva Akiresu to kame

Takeshi Kitano / Japonska / 2008 / 119 min / japonščina

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

režija Takeshi Kitano, scenarij Takeshi Kitano, fotografija Katsumi Yanagishima, glasba Yuki Kajiura, igrajo Beat Takeshi (Machisu), Kanako Higuchi (Sachiko), Yurei Yanagi (mladi), Kumiko Aso (mlada), Akira Nakao (Machisuv oče), Masatoh Ibu (trgovec z umetninami), Reo Yoshioka (Machisu kot otrok)

festivali, nagrade Benetke 2008, Toronto 2008

IMDb

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

zgodba

Machisu je sin bogatega zbiralca umetnin. Kot oče je tudi on zaljubljen v umetnost in sanja o tem, da bi nekoč postal slikar. Potem pa tragično osiroti in izgubi svojega največjega podpornika. Kljub temu se mu uspe vpisati na umetniško šolo, kjer se mu odprejo vrata v svet ustvarjalnosti, obenem pa se prvič sreča z negativno kritiko. Nova spodbuda pride v podobi privlačne Sachiko, ki edina verjame v moč njegove umetnosti. Sledita poroka in rojstvo hčerke. Machisu kar naenkrat stoji na pragu srednjih let, prodal pa ni še niti ene same slike, toda ostaja predan svojemu delu in žena ga pri tem podpira. S svojim neutrudnim prizadevanjem in željo po potrditvi počasi že načenjata živce svojih sosedov in najstniške hčerke. Bo Ahilu kdaj uspelo prehiteti želvo?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

sobota, 28. 05. 2022 / 20:00 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

sobota, 28. 05. 2022 / 21:00 / Dvorana

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet & Vincent Munier

nedelja, 29. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.