Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 10:42).

Ahil in želva Akiresu to kame

Takeshi Kitano / Japonska / 2008 / 119 min / japonščina

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

režija Takeshi Kitano, scenarij Takeshi Kitano, fotografija Katsumi Yanagishima, glasba Yuki Kajiura, igrajo Beat Takeshi (Machisu), Kanako Higuchi (Sachiko), Yurei Yanagi (mladi), Kumiko Aso (mlada), Akira Nakao (Machisuv oče), Masatoh Ibu (trgovec z umetninami), Reo Yoshioka (Machisu kot otrok)

festivali, nagrade Benetke 2008, Toronto 2008

IMDb

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

zgodba

Machisu je sin bogatega zbiralca umetnin. Kot oče je tudi on zaljubljen v umetnost in sanja o tem, da bi nekoč postal slikar. Potem pa tragično osiroti in izgubi svojega največjega podpornika. Kljub temu se mu uspe vpisati na umetniško šolo, kjer se mu odprejo vrata v svet ustvarjalnosti, obenem pa se prvič sreča z negativno kritiko. Nova spodbuda pride v podobi privlačne Sachiko, ki edina verjame v moč njegove umetnosti. Sledita poroka in rojstvo hčerke. Machisu kar naenkrat stoji na pragu srednjih let, prodal pa ni še niti ene same slike, toda ostaja predan svojemu delu in žena ga pri tem podpira. S svojim neutrudnim prizadevanjem in željo po potrditvi počasi že načenjata živce svojih sosedov in najstniške hčerke. Bo Ahilu kdaj uspelo prehiteti želvo?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Detektiv Tabo in primer nosoroga Thabo and the Rhino Case

Mara Eibl-Eibesfeldt

sobota, 25. 05. 2024 / 16:30 / Dvorana

Afriška poletna detektivka. 

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

sobota, 25. 05. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

sobota, 25. 05. 2024 / 19:00 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.