Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 04:26).

Ahil in želva Akiresu to kame

Takeshi Kitano / Japonska / 2008 / 119 min / japonščina

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

režija Takeshi Kitano, scenarij Takeshi Kitano, fotografija Katsumi Yanagishima, glasba Yuki Kajiura, igrajo Beat Takeshi (Machisu), Kanako Higuchi (Sachiko), Yurei Yanagi (mladi), Kumiko Aso (mlada), Akira Nakao (Machisuv oče), Masatoh Ibu (trgovec z umetninami), Reo Yoshioka (Machisu kot otrok)

festivali, nagrade Benetke 2008, Toronto 2008

IMDb

Sklepni film Kitanove trilogije o tegobah umetnika in zapleteni naravi umetnosti.

zgodba

Machisu je sin bogatega zbiralca umetnin. Kot oče je tudi on zaljubljen v umetnost in sanja o tem, da bi nekoč postal slikar. Potem pa tragično osiroti in izgubi svojega največjega podpornika. Kljub temu se mu uspe vpisati na umetniško šolo, kjer se mu odprejo vrata v svet ustvarjalnosti, obenem pa se prvič sreča z negativno kritiko. Nova spodbuda pride v podobi privlačne Sachiko, ki edina verjame v moč njegove umetnosti. Sledita poroka in rojstvo hčerke. Machisu kar naenkrat stoji na pragu srednjih let, prodal pa ni še niti ene same slike, toda ostaja predan svojemu delu in žena ga pri tem podpira. S svojim neutrudnim prizadevanjem in željo po potrditvi počasi že načenjata živce svojih sosedov in najstniške hčerke. Bo Ahilu kdaj uspelo prehiteti želvo?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:00 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Blizu Close

Lukas Dhont

nedelja, 02. 04. 2023 / 14:00 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.