Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 07:39).
Kinobalon na Liffu 2018

100% Coco 100% Coco

Tessa Schram / Nizozemska / 2017 / 88 min / podnapisi, nizozemščina / 8+

Najstnica Coco skrivoma vodi izjemno popularen modni vlog in se postopoma uči, kako biti stoodstotno ona sama, brez bojazni, da mora ustrezati pričakovanjem okolice.

režija Tessa Schram, scenarij Anne-Louise Verboon, fotografija Luuk Zonnenberg, montaža Joost van de Wetering, glasba Roel Gommans, Jules Reivers, igrajo Nola Kemper (Coco), Valentijn Avé (Bruno), Merel de Zwart (Amanda), Firy Beuk (Jada), Thom Vendrik (Vince), producenta Tom de Mol, Marcel de Block , produkcija Tom de Mol Productions

festivali, nagrade Cinekid Amsterdam 2017 (nagrada občinstva), Leeds Young Film 2018, Kristiansand CFF 2018

IMDb

zgodba
Trinajstletna Coco obožuje modo in ni čudno, da se oblači ustvarjalno. Sanja, da bi postala znana modna oblikovalka. V šoli jo zmerjajo, da se oblači kot klovn, saj kombinira rabljena oblačila z leopardjimi škornji in črtastimi nogavicami. V televizijski oddaji objavijo vlogersko modno tekmovanje. Coco izkoristi priložnost, se prijavi kot vlogerka pod anonimnim imenom Style Tyger in čez noč postane velika uspešnica. Vsi v šoli se sprašujejo, kdo se skriva za tem imenom. Bo Coco uspelo postati modna ikona? Bo pritegnila pozornost sošolca Bruna? Postopoma se nauči, da je najpomembneje, da je stoodstotno ona sama.

o avtorici
Tessa Schram je bila rojena 1988 v Amstelveenu na Nizozemskem. Je igralka in režiserka. Leta 2012 je na Nizozemski filmski in televizijski akademiji diplomirala s filmom Lost and Found.

filmografija
2011 Sammie is zoek (kratki)
2012 Lost and Found (kratki)
2014 Pijnstillers
2015 Dagboek van een callgirl (TV-serija)
2016 Kappen!
2017 100% Coco

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.