Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odprto še 04:08, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na Liffu 2018

100% Coco 100% Coco

Tessa Schram / Nizozemska / 2017 / 88 min / podnapisi, nizozemščina / 8+

Najstnica Coco skrivoma vodi izjemno popularen modni vlog in se postopoma uči, kako biti stoodstotno ona sama, brez bojazni, da mora ustrezati pričakovanjem okolice.

režija Tessa Schram, scenarij Anne-Louise Verboon, fotografija Luuk Zonnenberg, montaža Joost van de Wetering, glasba Roel Gommans, Jules Reivers, igrajo Nola Kemper (Coco), Valentijn Avé (Bruno), Merel de Zwart (Amanda), Firy Beuk (Jada), Thom Vendrik (Vince), producenta Tom de Mol, Marcel de Block , produkcija Tom de Mol Productions

festivali, nagrade Cinekid Amsterdam 2017 (nagrada občinstva), Leeds Young Film 2018, Kristiansand CFF 2018

IMDb

zgodba
Trinajstletna Coco obožuje modo in ni čudno, da se oblači ustvarjalno. Sanja, da bi postala znana modna oblikovalka. V šoli jo zmerjajo, da se oblači kot klovn, saj kombinira rabljena oblačila z leopardjimi škornji in črtastimi nogavicami. V televizijski oddaji objavijo vlogersko modno tekmovanje. Coco izkoristi priložnost, se prijavi kot vlogerka pod anonimnim imenom Style Tyger in čez noč postane velika uspešnica. Vsi v šoli se sprašujejo, kdo se skriva za tem imenom. Bo Coco uspelo postati modna ikona? Bo pritegnila pozornost sošolca Bruna? Postopoma se nauči, da je najpomembneje, da je stoodstotno ona sama.

o avtorici
Tessa Schram je bila rojena 1988 v Amstelveenu na Nizozemskem. Je igralka in režiserka. Leta 2012 je na Nizozemski filmski in televizijski akademiji diplomirala s filmom Lost and Found.

filmografija
2011 Sammie is zoek (kratki)
2012 Lost and Found (kratki)
2014 Pijnstillers
2015 Dagboek van een callgirl (TV-serija)
2016 Kappen!
2017 100% Coco

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Predpremiere

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

petek, 15. 11. 2019 / 17:30 / Dvorana

Zgodba o preprosti kmečki ženski, ki se zoperstavi krivicam in neenakopravnosti v prevladujoče moškem svetu, je tiha himna ženskemu pogumu, ki jo prevevata značilni islandska preprostost in iskrenost.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

petek, 15. 11. 2019 / 18:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

LIFFe / Kralji in kraljice

Žvižgači La Gomera

Corneliu Porumboiu

petek, 15. 11. 2019 / 19:20 / Dvorana

Izvirna interpretacija žanra kriminalke, ki ji je Corneliu Porumboiu dodal ščepec komedije, a tudi nezgrešljivi pečat romunskega novega vala.