Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (za danes zaprto).
Kinobalon na Liffu 2018

100% Coco 100% Coco

Tessa Schram / Nizozemska / 2017 / 88 min / podnapisi, nizozemščina / 8+

Najstnica Coco skrivoma vodi izjemno popularen modni vlog in se postopoma uči, kako biti stoodstotno ona sama, brez bojazni, da mora ustrezati pričakovanjem okolice.

režija Tessa Schram, scenarij Anne-Louise Verboon, fotografija Luuk Zonnenberg, montaža Joost van de Wetering, glasba Roel Gommans, Jules Reivers, igrajo Nola Kemper (Coco), Valentijn Avé (Bruno), Merel de Zwart (Amanda), Firy Beuk (Jada), Thom Vendrik (Vince), producenta Tom de Mol, Marcel de Block , produkcija Tom de Mol Productions

festivali, nagrade Cinekid Amsterdam 2017 (nagrada občinstva), Leeds Young Film 2018, Kristiansand CFF 2018

IMDb

zgodba
Trinajstletna Coco obožuje modo in ni čudno, da se oblači ustvarjalno. Sanja, da bi postala znana modna oblikovalka. V šoli jo zmerjajo, da se oblači kot klovn, saj kombinira rabljena oblačila z leopardjimi škornji in črtastimi nogavicami. V televizijski oddaji objavijo vlogersko modno tekmovanje. Coco izkoristi priložnost, se prijavi kot vlogerka pod anonimnim imenom Style Tyger in čez noč postane velika uspešnica. Vsi v šoli se sprašujejo, kdo se skriva za tem imenom. Bo Coco uspelo postati modna ikona? Bo pritegnila pozornost sošolca Bruna? Postopoma se nauči, da je najpomembneje, da je stoodstotno ona sama.

o avtorici
Tessa Schram je bila rojena 1988 v Amstelveenu na Nizozemskem. Je igralka in režiserka. Leta 2012 je na Nizozemski filmski in televizijski akademiji diplomirala s filmom Lost and Found.

filmografija
2011 Sammie is zoek (kratki)
2012 Lost and Found (kratki)
2014 Pijnstillers
2015 Dagboek van een callgirl (TV-serija)
2016 Kappen!
2017 100% Coco

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Film pod zvezdami / Odpovedano

Sadeži pozabe Mila

Christos Nikou

ponedeljek, 26. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija. Zmagovalec zadnjega Liffa.

Asistentka The Assistant

Kitty Green

torek, 27. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film, ki nas za devetdeset minut postavi v kožo mlade asistentke mogočnega filmskega producenta, ni zgodba o Harveyju Weinsteinu, pač pa zadržan in minimalističen portret sistema, ki tiho podpira nasilje nad ženskami.

Film pod zvezdami / Predpremiera

Hrupna soseda Sentimental

Cesc Gay

sreda, 28. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Julio in Ana sta skupaj že več kot petnajst let. Drug drugega se komaj še dotakneta in prepiri so postali del njunega vsakdanjika. Ko se v hišo vselita nekoliko mlajša Salva in Laura, ju zakonca sprejmeta z odprtimi rokami, a neprestano stokanje in vzdihovanje, ki prihaja iz njunega stanovanja, Julia spravlja ob živce. Nekega dne ju Ana povabi na večerjo …