Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Film v bolnici: zbirka primerov dobrih praks

Film v bolnici: zbirka primerov dobrih praks

Priročnik vsebuje širok spekter kakovostnih vsebin, konkretne informacije in praktične nasvete ter možne učinke, ki vam lahko pomagajo pri vašem popotovanju z otroki in mladimi v bolnišnicah.

Priročnik je namenjen zelo široki javnosti, saj k dobrobiti otrok in mladih lahko prispevamo vsi – umetniki, učitelji in vzgojitelji, medicinsko osebje, raziskovalci in oblikovalci politik. Publikacija vsebuje zelo raznolike primere dobrih praks, ki smo jih razvili in izvedli partnerji mednarodnega projekta Film v bolnici za otroke in mlade v bolnišnicah.

Izvajanje kulturno-umetniških projektov v bolnišnicah je specifično. Vsak dan je v različnih oddelkih zaznamovan z določenimi zdravstvenimi preiskavami in postopki. Telesno, duševno in čustveno počutje otrok se lahko spreminja iz dneva v dan. Včasih jutro ni enako večeru. Kljub specifičnim okoliščinam pa tovrstni projekti in dejavnosti v bolnišnice prinašajo izjemne pozitivne učinke: tako za otroke in mlade ter njihove starše kot vse ostale zaposlene, ki skrbijo za zdravje in dobrobit mladih pacientov.

Priročnik lahko prebirate od začetka do konca ali od konca do začetka. Vzamete lahko malo tu in malo tam. Tako, da bo ustrezno, aktualno in relevantno za vaš kontekst.

Upamo, da vam bodo naše zgodbe v navdih. Z veseljem pa bi prisluhnili tudi vašim, zato nam le pišite na naslov kinobalon@kinodvor.org.

Povezava do priročnika –  slovenska različica (pdf) – kmalu! »
Povezava do priročnika –  angleška različica (pdf) »

Fotografija: Karolina Maruszak (Belgija)

Film v bolnici

Mednarodna spletna platforma, ki prinaša filmski svet otrokom in mladim v bolnicah.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.