The Box Office is open from 17:30 till 21:30 (will open in 02:12).

Spletni šolski katalog je seznam filmov za otroke in mlade, ki jih priporočamo za ogled v Kinodvorovem šolskem programu. Priporočeni filmi za vrtce in šole so na voljo za predvajanje v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže. Seznam posodabljamo sproti, novosti pa najdete v tiskanem Šolskem katalogu, ki izide v avgustu. Če bi ga želeli brezplačno prejeti, nam pišite.

Pri iskanju gradiv si lahko pomagate s starostnimi skupinami:
V … priporočamo za predšolske otroke | OŠ/1 … priporočamo za učence v 1. triletju osnovne šole | OŠ/2 … priporočamo za učence v 2. triletju osnovne šole | OŠ/3 … priporočamo za učence v 3. triletju osnovne šole | SŠ … priporočamo za dijake in študente

Disappearing Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar / Austria, Slovenia / 2022 / 99 min / German, Slovene

Filmmaker Andrina Mračnikar heads home to South Carinthia to investigate why the Slovenian language and culture are increasingly disappearing from everyday life. The documentary, which skilfully intertwines the personal and the political, won the Audience Award at the Diagonale Festival in Graz.

SŠ, OŠ/3

Don’t Forget to Breathe Ne pozabi dihati

Martin Turk / 2019 / 98 min / Slovene / 13+

Everything changes for a 15-year old Klemen, when his older brother Peter, he is very attached to, falls in love with beautiful Sonja.

Film ima dodatno gradivo.
SŠ, OŠ/3

Dar Fur: War for Water Dar Fur - Vojna za vodo

Tomo Križnar in Maja Weiss / Slovenia / 2006 / 89 min / Slovene subtitles, Slovene, Zaghawa, Fur, English, Arabic / 14+

Down by Law Down by Law

Jim Jarmusch / USA / 1986 / 107 min / English

One of the great classics of American indie film, featuring the inimitable trio of Tom Waits, John Lurie and Roberto Benigni.

OŠ/1, SŠ, OŠ/3, OŠ/2

Don't Cry Peter Ne joči, Peter

France Štiglic / Slovenia / 1964 / 92 min / Slovene / 6+